aktuality od 27.3. do 3.4.2022

27 Bře

Bohoslužby od 27. 3. do 3. 4. 2022

Čtvrtá postní neděle – 7:45 – Za farnost 9:15 – Za rodinu Kučerovu, Dvořákovu, Zachovu a celou přízeň.

Pondělí – 7:00 – za zdravotníky, kteří zemřeli v době pandemie.

Úterý – 7:00 – Za živou a zemřelou rodinu Čermákovu a Klímovu 17:00 – Modlitby matek, mladší skupina. 17:00 Černá.

Středa 17:30 – Křížová cesta 18:00 – Za rodiče Kukučkovy, celý rod a duše v čistci.

Čtvrtek – 17:00 – Modlitba růžence 17:30 Modlitby matek, starší skupina.   

Pátek – 18:00 – Za Františka Padalíka, syna sestru, 2 švagry, 2 rodiče, duše v očistci a Boží ochranu pro celou rodinu. Po mši svaté bude křížová cesta z kostela ke třem křížům na hřbitově.

Sobota – 7:30 – Za rodiče Peksovy, Josefa Hladíka, P. Františka Peksu, Jiřího Havlíčka, Antonína Zemana, živé a zemřelé příbuzné.  

Pátá postní neděle – 7:45 – Za farnost 9:15 – Za rodiče Březkovy, dceru a syna 14:00 Postní zamyšlení 14:30 – křížová cesta.

*****

Poděkování za příspěvek do sbírky. Celkem jste i s dalšími dary přispěli částkou 29 210 Kč

Pozvání na duchovní zamyšlení v postní době, které se uskuteční dnes ve 14 hodin, půl hodiny před křížovou cestou. Pokračování bude, dá-li Bůh, 3. 4.

Diecézní setkání mládeže s otcem biskupem bude 9. dubna 2022 v Brně. Prosím mladé, aby účast zvážili a přihlásili se.

Katecheze o svátostech, které vytvořili kněží děkanství, najdeme na YouTube kanálu farnosti Velké Meziříčí.

Křížová cesta z kostela ke Třem křížům na hřbitově bude v pátek 1. dubna. Začínáme mši svatou v 18 hodin. Vezměte si svíčky.   

S blížícím se závěrem postní doby navštěvuji nemocné. Prosím, přihlaste se vy, ke kterým nechodím pravidelně. Navštěvovat nemocné budu v příštím týdnu.    

Svátost smíření je možné přijmout vždy před mši svatou. Také po domluvě s knězem v jiný čas. Předvelikonoční svátost smíření bude možné přijmout v naší farnosti v úterý svatého týdne. Jednou z možných příprav je postupné procházení desatera podle zpovědního zrcadla. Na tento týden nám připadne sedmé a osmé přikázání. Používáním zpovědního zrcadla nesměřujeme jen k poznaní a nalezení hříchů, ale je to i způsob jak poznat Boha, kterého máme milovat z celého srdce, ze všech sil. Svatý Jan Bosco říkával chlapcům, aby se na svatou zpověď připravovali, jakoby to měla být jejich poslední.        

O čistotu kostela pečuje skupina Měřín 3.

Postní doba se blíží ke svému závěru. Nezapomeňme na společnou modlitbu křížové cesty.

Víc než příběh: Jeden misionář přišel do kostela, aby se tam pomodlil. Modlil se asi hodinu a spolu s ním tam byl jeden starý muž. Kněze zajímalo, co se ten muž celou tu dobu modlil, a tak se ho potom zeptal: „Prosím vás, mohl byste mi říci, co jste se modlil? Co jste říkal Bohu?“ A ten starý muž odpověděl: „Já jsem žehnal celé naší farnosti:“ „A jak jste to dělal?“ ptal se zvědavě kněz. „Je to velice prosté,“ odpověděl stařec. „Zavřu oči a teď v duchu jdu dům od domu celou naší vesnici. U každého domu se zastavím, představím si všechny ty, kteří v tomto domě bydlí, a všem vyprošuji Boží požehnání. Než takto obejdu všechny domy, tak mi to trvá hodinu.“

Požehnaný čas postní doby. Modleme se také za sebe navzájem.