aktuality od 31.1. do 6.2. 2022

29 Led

Bohoslužby v týdnu od 30. 1. do 5. 2. 2022

4. neděle v mezidobí – 7:45 – Za Františka Sýkoru, živou a zemřelou rodinu 9:15 – Za farnost.

Pondělí – Památka sv. sv. Jan Bosko. Mše sv. není.

Úterý 7:00 – Za Jiřího Zahradníčka, dvoje rodiče. 17:00 – Pavlínov 17:00 – Modlitby matek, mladší skupina.

Středa – Svátek Uvedení Páně do chrámu 18:00 – Za Františka Pokorného, sourozence a dvoje rodiče.

Čtvrtek – sv. Blažeje 17:00 – Modlitba růžence 17:30 Modlitby matek, starší skupina. 

Pátek – První pátek v měsíci 14:00 Pohřeb pana Františka Žáka z Měřína 17:00 Výstav Nejsvětější svátosti, příležitost k přijetí sv. smíření 18:00 – Za rodiče Havlíčkovy, Smejkalovy, živé a zemřelé z rodiny.

Sobota – sv. Agáty 7:30 Za živou a zemřelou rodinu Chlubnovu, Necidovu, Řezníčkovu, Indrovu, Kostkovu a Jindřichovu. 

5. neděle v mezidobí – 7:45 – Za farnost 9:15 – Za Drahoslavu a Miloslava Kolouchovy a živou rodinu. 17:00 – Modlitba chvály.

Poděkování vám všem, že Boží slovo přijímáte takové, jaké je. Jako slovo ke spáse. Poděkování vám, za společné slavení neděle Božího slova minulou neděli.
Poděkování vám, kdo se snažíte řešit čistotu našeho kostela. Ti, kteří nabízí pomoc obcím, kde se počet na úklid snížil, prosí, sdělte, kdy chodíte a nechejte na sebe kontakt. (můžete nechat na faře) V týdnu se již také dvě obce spojily. Prosím, hledejte možnosti.

Svátek Uvedení Páně do chrámu slavíme ve středu. K liturgii si přinesme svíce na posvěcení. Tyto svíce mohou v našich domácnostech připomínat Ježíše, Světlo světa, také to, že je jako světlo stále s námi.

Ve stejný den slavíme i světový den zasvěcených osob. (řeholní život)

Ve středu po mši svaté na faře je další setkání všech, kdo se chtějí nejen zamýšlet nad vírou v dnešním světě, nad životem církve, ale kdo chtějí i společně jako věřící kráčet (synodalita). Zváni jsou všichni zájemci.  

Poděkování všem rodinám, které se zapojily do modlitby rodin za sebe navzájem. Ti, kteří chtějí pokračovat, zapište se do sešitu na stolku. V sakristii si vyzvedněte putovní ikonu svaté rodiny.  

Den nemocných oslavíme v sobotu 12. února. Při mši svaté budeme udělovat svátost nemocných. Také při bohoslužbách na vesnici bude příležitost přijmout tuto svátost. Každá svátost je účinná, když ji přijímáme ve stavu milosti. Proto je vhodné přistoupit ke svátosti smíření.

Příležitost k přijetí svátosti smíření je přede mši svatou, vhodný čas je i nyní v souvislosti s prvním pátkem v měsíci.

Celostátní setkání mládeže bude v Hradci Králové od 9.8. do 14.8. 2022.

Příprava k přijetí svátosti biřmování může začít v posní době. Prosím zájemce, přihlaste se.  

Duchovní obnova pro chlapy s názvem EXODUS 90

VÍCE NA STRÁNKÁCH:  www.exodus90.cz Prosím o zvážení možností.

Připravujeme na postní dobu duchovní zamyšlení, které by bylo půl hodiny před nedělní modlitbou křížové cesty. Také půldenní obnovu. Bližší informace příště.