aktuality od 11.4. do 18.4.2021

10 Dub


Neděle Božího milosrdenství – týden od 11.4 do 18. 4. 2021:

Neděle – 11. 4. 2021 – – 7:45 – Za rodiče Sýkorovy, Bartošovy a Zkoumalovy, syna Františka, živou a zemřelou rodinu 9:15 – za farnost 18:00 – Za Kateřinu a Jana Pužovy a syna Jana.

Pondělí – 7:00 – Za Bohuslava Zachu, 4 syny a Boží ochranu pro celou rodinu     
18:00 – Meziříčko.

Úterý  – Pouť Nového Jeruzaléma – 18:00 – Za Josefa Zachu, manželku a syna

Středa – 7:00 – Za obrácení hříšníků, nemocné, trpící, umírající a duše v oč.

Čtvrtek  – 17:00 – Modlitba růžence.    

Pátek – 14:00 – Pohřeb paní Zdeňky Martinkové z Geršova 18:00 – Za rodinu Koudelovu, Módlovu a duše v očistci, na které nikdo nepamatuje.

Sobota 9:00 – po celý den – Adorační den farnosti a Den vzájemných modliteb farností za bohoslovce a bohoslovců za farnosti 18:00 – Za rodiče Jonášovy, živé i zemřelé příbuzné a za duše v očistci.

Neděle – 18. 4. 2021 – 3. velikonoční – 7:45 – Za Marii Vidlákovu, manžela a rodiče 9:15 – za farnost 18:00 – Za zemřelé rodiče, příbuzné a živou rodinu.

Další informace

Sbírky o velikonočních svátcích bylyve prospěch farnosti, především na výmalbu kostela a vše, co s tím souvisí. Celkem jste darovali i s dary mimo bohoslužbu 32 840 Kč. Pán Bůh vám to odplať.

Úklid kostela připadá na skupinu Měřín 3. Vzhledem k práci týkající se výmalby kostele, je dobré, aby se uskutečnil nejdříve ve středu navečer.  

Pouť Nového Jeruzaléma bude v naší farnosti v úterý 13. dubna, začátek v 18 hodin. I na tuto mši svatou se zapisujeme na připravený arch, kvůli omezenému počtu. Hlavním celebrantem a kazatelem bude P. Jiří Polach. Vnímáš, že je málo kněží, řeholníků, že mizí víra v našich rodinách, farnosti i kraji, že není pokoj a mír ve světě? Věříš, že společná modlitba je mocná? Pak přijmi pozvání. Na úmysly Nového Jeruzaléma se modlí naše farnost po celý měsíc, zpravidla modlitbou růžence před mši svatou. Do modlitby se zapojují i obce, jako společenství, ale i jednotlivci. Putovní obraz Panny Marie je pojítkem pro všechny. Jednotlivé obce, přihlaste se prosím.

Svátek Božího milosrdenství: Bůh vždycky byl, je a bude milosrdný. Ale nejvíce nám to dal poznat ve svém utrpení, smrti, zmrtvýchvstání, které přineslo lidem spásu. Svátek Božího milosrdenství si nevymyslel ani papež, ani sestra Faustyna. Ta jen interpretovala Ježíšovo přání. Ježíš ho nabízí jako šanci pro ty, kteří nepoznali jeho lásku a mají zatvrzelé srdce.

”Toužím, aby svátek Milosrdenství byl útočištěm a úkrytem pro všechny duše a zvlášť pro ubohé hříšníky. V tento den je otevřeno nitro mého milosrdenství; celé moře milostí vylévám do duší, které se ke zdroji mého milosrdenství přiblíží. Duše, která přijme svátost smíření a svaté přijímání, dosáhne úplného odpuštění vin a trestů; v tento den jsou otevřena všechna stavidla Boží, skrze něž proudí milosti; ať se žádná duše nebojí ke mně přiblížit, i kdyby její hříchy byly jak šarlat. Mé milosrdenství je tak veliké, že jím nepronikne žádný rozum, ani lidský, ani andělský, za celou věčnost. Vše, co existuje, má svůj původ v nitru mého milosrdenství. Každá duše, jež má ke mně vztah, bude po celou věčnost rozjímat o mé lásce a mém milosrdenství. Svátek Milosrdenství vyplynul z mého nitra, toužím, aby byl slavnostně slaven první neděli po Velikonocích. Lidstvo nedojde pokoje, dokud se neobrátí ke zdroji mého milosrdenství. (Slova Pána Ježíše, Dn. 699)

Věřící by měli tento den prožívat v duchu úcty k Božímu milosrdenství, tedy v postoji důvěry vůči Bohu a postoji milosrdenství vůči bližním. „První neděle po Velikonocích je svátkem Milosrdenství, ale musí zde být i skutek“ (Dn. 742). Měli by být ve stavu milosti posvěcující a přistoupit ke svatému přijímání.

VIDEO k svátku Božího milosrdenství:
https://www.kmbm.cz/2021/04/09/video-proc-a-jak-slavit-svatek-boziho-milosrdenstvi/