aktuality od 4.4 do 11.4.2021

3 Dub

Milí farníci, přeji Vám požehnaný čas velikonočních svátků v časech různých omezení a setkávání s Neomezeným, Nespoutaným, Živým.

VELIKONOČNÍ NEDĚLE – HOD BOŽÍ VELIKONOČNÍ:

Neděle – 4. 4. 2021 – Hod Boží velikonoční – 7:45 Za rodinu Blažkovu, Čermákovu, Marii a Jaroslava Pikovy, Necidovy a Bertu Dujčíkovu 9:15 – za farnost 14:00 Te Deum a svátostné požehnání 18:00 – Na poděkování Pánu Bohu a za všechny dobrodince.

Pondělí – 7:45 – Za Antonína Přibyla, bratra Aloise, živou a zemřelou rodinu

Úterý  – 7:00 – Za Richarda Čermáka, rodiče a bratra 18:00 Pavlínov.

Středa – 18:00 – Za rodiče Hnízdilovy a Mrázkovy, živou a zemřelou rodinu

Čtvrtek  – 18:00 – Mše svatá.  

Pátek – 18:00 – Za rodiče Březkovy, dceru, syna, živou a zemřelou rodinu 

Sobota 18:00 – Za Annu a Františka Matějíčkovy, manžele Hammerovy a Švandovy.

Neděle – 11. 4. 2021 – Neděle Božího milosrdenství  – 7:45 – Za rodiče Sýkorovy, Bartošovy a Zkoumalovy, syna Františka, živou a zemřelou rodinu 9:15 – za farnost 18:00 – Za Kateřinu a Jana Pužovy a syna Jana.

Další informace

Poděkování všem, kteří jste jakýmkoliv způsobem pomohli přichystat slavení velikonočních svátků v naší farnosti – kostele. Kočičky na Květnou neděli, květiny, nazdobený Boží hrob, čisté a nazdobené oltáře, čisté prostory kostela, pašije, zpěv, lektoři, společná i tichá modlitba v kostele, služba u oltáře, ochranné pomůcky, toto všechno a další mi probíhá v mysli. Myslím také i na vás, kteří jste se postarali o faru i farní zahradu. Budu za vás děkovat Pánu Bohu při mši svaté na Boží hod v 18 h. Poděkování všem, kdo se za farnost modlíte.

Sbírky o velikonočních svátcích jsou ve prospěch farnost, především na výmalbu kostela a vše, co s tím souvisí.

Pouť Nového Jeruzaléma bude v naší farnosti v úterý 13. dubna, začátek v 18 hodin. Pokud se nic nezmění, bude v nouzovém režimu. Bude třeba se zapisovat.  

Děkujeme ti Bože, že se i o těchto velikonocích naše víra rozhořela.            
Farář v jedné farnosti si všiml, že jeden jeho farník, který ještě před několika měsíci chodil pravidelně do kostela, začal bohoslužby vynechávat. Jednu neděli večer se rozhodl ho navštívit. Našel ho, jak sedí ve velké místnosti před krbem, samotného, ponořeného do myšlenek, jak se dívá do plamenů. Farář vzal kutač a lopatku a vybral jeden žhavý uhlík a položil ho na dlažbu před krbem. Potom si vzal stoličku, sedl si a začal se upřeně dívat na žhavý uhlík. Ten pomalu začal chladnout, až zčernal. Farník také pozoroval uhlík, jak dohořívá. Po chvíli vstal a řekl faráři: Pane faráři, nyní jste mně řekl velmi pěkné kázání. Takové jsem od vás ještě neslyšel. Od příští neděle budu opět v kostele na bohoslužbách. Proměna v našem životě nastane jen tehdy, když budeme blízko nebeského Slunka, kterým je Kristus. Ve spojení s ním bude náš život projevem horlivé lásky. Daleko od něho jsme odsouzeni na černou smrt.

Velikonoční sdělení: Marie Magdalská je plna bolesti a smutku nad tím, co ji po Ježíši zůstalo – hrob a mrtvé tělo.  Po té, co ujistí, že je hrob otevřený a prázdný, dá se do pláče. Oslepena slzami, sklání se nad prázdným hrobem, hledá Ježíše mezi mrtvými. A tak ani nemůže poznat, kdo ji oslovuje. Marie nedostává očekávanou odpověď na otázku, kde je Ježíšovo tělo. Dostává více, slyší svoje jméno – Marie. Toto oslovení zná, a proto také poznává Zmrtvýchvstalého.  Někdy mohou být i naše oči zality slzami bolesti, někdy mohou být kameny, které přikrývají naši radost. Nezapomeňme, že je zde někdo, kdo umí kámen odstranit, slzy osušit, dát naději, vrátit radost.