aktuality v týdnu od 18. 1. do 25. 1. 2015

17 Led

                                   2. neděle v mezidobí 18. 1. 2015

Myšlenka z neděle: „Modlit se neznamená hodně myslet, ale hodně milovat.“ Modlete se jeden za druhého, abyste byli uzdraveni. Mnoho zmůže a velmi je účinná modlitba spravedlivého! (Jak 5,16)

Úmysly mše svatých:  Ne:  8:00 – Za farníky/Za Františka Kadlece, bratra a rodiče 10:30 – Za Ilonku a Jaroslava Řezníčkovy, Marii Havlíčkovu a Kašparovy.
Po: – 7:00 – Za rodiče Hartmanovy, dceru, zetě a přízeň/ Za rodiče Novotných a rodiče Rozmarínovy 9:00 pohřeb Aloise Veselého z Chlumku.
Út: – 7:00 – Za Antonína a Olgu Kučerovy, syna a rodiče Landsmanovy.
St: – 18:00 – Za Jaroslava Trojana a 2 rodiče/ Za Marii Růžičkovu a manžela
Čt: –  7:00 – Za Boží požehnání a pomoc pro celou rodinu. 17:00 Jersín
Pá – 9:00 – Pohřeb paní Anděly Sojkové z Pohořílek.  18:00 – mše svatá pro děti – Za manžele Hladíkovy, syna Vojtěcha a duše v očistci/ Za Jana Čičicu, manželku, syna a duše v očistci.
So: – 7:00 – Za rodinu Černou a Achcenitovu/ Na úmysl dárce
Ne: 8:00 – Za Františka a Annu Jonášovy, živé a zemřelé příbuzné a duše v očistci/ Za rodiče Simonidesovy, bratra, snachu, sestru, švagra a duše v očistci. 10:30 – za farníky

Další oznámení

Děkujeme všem, kdo pomohli odklidit vánoční výzdobu z kostela.
Děkujeme všem, kteří jste dnes přispěli do sbírky určené na splácení dluhů farnosti. Připomínáme, že na všechny pamatujeme zvláště při mši svaté za dobrodince.
Týden modliteb za jednotu křesťanů – od 18. 1. do 25. 1.  Společně se připojíme k Ježíši, který se za jednotu modlí, při bohoslužbách. Modlete se na tento úmysl i doma.
Modlitby Matek dnes v 18:00 h v kostele.
Úklid kostela zajišťuje Černá, následovat bude Jersín.

 S počátkem týdne modliteb za Jednotu křesťanů a veden mimořádnými událostmi v církvi i farnosti, obracím se na vás všechny. Děkuji všem modlitebním společenstvím, které ve farnosti působí a také jednotlivcům. Mám na mysli společenství živého růžence, společenství Modlitby matek, vás, kteří přicházíte adorovat Ježíše v eucharistii, vás, kteří se scházíte doma k modlitbě u putovní sochy Panny Marie, i jako rodinné společenství. V naší farnosti máme velké množství lidí, kteří jsou zvláštním způsobem blízko Srdci Pána Ježíše. Jsou to lidé staří, trpící a nemocní. Tito lidé, žijící určitým způsobem ve skrytosti, připodobněni Kristu trpícímu, jsou díky nesení kříže, velkým přínosem pro nás všechny, mají účast na spáse celého světa.  Kéž zakusí Ježíšovu blízkost a naši lásku projevenou především v modlitbě za ně. Máte-li doma nemocné, ať dlouhodobě nebo akutně, nahlaste jeho jméno.  Budeme na ně společně pamatovat při mši svaté i při mimořádných setkáních v modlitbě. Díky!

Také prosím o modlitbu za oživení vztahu k Eucharistii a za děti a mládež naší farnosti.