aktuality od 14.6. do 21.6.2020

14 Čvn

Neděle 14. 6. – Slavnost Těla a Krve Páně 9:15 – Za Aloise Fraňka, 2 rodiče živou a zemřelou rodinu, průvod Božího Těla po Měříně 11:30 – Poutní slavnost v Černé.
Pondělí – sv. Víta  – 17:30 – Jersín.
Úterý –  7:00 – Na poděkování za dožití se požehnaného věku
Středa – Mše svatá na ukončení školního roku – 16:00 – Za rodiče Peksovy, P. Františka Peksu, Jiřího Havlíčka, Antonína Zemana, živou a zemřelou přízeň.
Čtvrtek  – 7:00 – Za Vratislavu Suchoňovu a rodiče Koutných.
Pátek Nejsvětějšího Srdce Ježíšova /Jan Nepomucký Neuman – 7:00 – Za farnost 17:00 Výstav Nejsvětější svátosti 18:00 – Za Milana Pelíška, 2 rodiče, 2 švagry.
Sobota  – Neposkvrněného srdce Panny Marie – 7:00 – Za Boženu a Jana Zemanovy, živou a zemřelou rodinu Zemanovu a Oulehlovu 11:00 – Na poděkování za dožití se požehnaného věku.
Neděle – 21. 6. – 12. neděle v mezidobí – První svaté přijímání  – 7:45 – Za rodiče Pólovy, živou a zemřelou rodinu. 9:15 – Za děti, které přistupují poprvé ke svátostem a jejich rodiny.

Další informace

Poděkování za dar pro kostel 7 000 Kč.
Poděkování všem, kdo jste se zapojili do přípravy dnešní slavnosti Těla a Krve Páně. Vám, kteří jste uklízeli kostel, kapli po přívalovém dešti, vám, kdo jste přichystali oltáře a postarali se o výzdobu, hudebníkům v kostele i při průvodu, vám, kteří jste pomohli při organizaci průvodu a všem, kdo jste se účastnili. Slavnost Těla a Krve Páně je vyznáním víry.  
Poděkování také vám, kteří jste upravili prostor kolem kostela, farníkům i pracovníkům Městyse, a také vám, kdo pečujete o farní zahradu.

Ve středu v 16 hodin začne mše svatá na závěr školního roku a následné setkání na farní zahradě, či faře. Pomocníci jsou vítáni.

Pouť Nového Jeruzaléma bude 16. 6. od 18. hodiny, v kostela sv. Prokopa ve Žďáře nad Sázavou. Autobus z Měřína odjíždí v 16:55 h.

Jáhenské a kněžské svěcení bude v letošním roce 20. června v Brněnské katedrále. Začátek je v 9 hodin.

Kněžské svěcení přijmou jáhni brněnské diecéze: Vojtěch Libra z farnosti Nové Město na Moravě, Martin Mokrý z farnosti Blansko, Jan Pavlíček z farnosti Telč a člen Řádu minoritů Bogdan Patrik Rygiel, OFMConv. z farnosti Orlová (ostravsko-opavská diecéze). Jáhenské svěcení přijmou bohoslovci: Jiří Dyčka z farnosti Blansko, Jan Kříž z farnosti Blížkovice, Milan Werl z farnosti Brno-Obřany. BOHU DÍKY! Často míváme ke službě kněží připomínky. Pán Ježíš nás spíše vybízí: Proste Pána žně. Jaké budou naše modlitby za kněze, takoví budou i kněží. Jménem všech, děkuji za modlitby.