aktuality od 22. 12. do 29. 12. 2019

21 Pro

4. adventní neděle                                              22.12. 2019

wÚmysly mše svatých:

Ne: Čtvrtá adventní neděle – 7:45 – Za farnost 9:15 – za dobrodince.

PO: – 7:00 – za Františka Padalíka, děti, rodinu Musilovu, 2 rodiče, Boží ochranu a duše v očistci.

ÚT:  – 7:00 Za živou a zemřelou rodinu a Boží požehnání.  22:00 – Za rodinu Večeřovu a celý rod.

ST: Hod Boží vánoční – 7:45 – Za farnost 9:15 – Za rodiče Požárovy, dceru a 2 zetě, rodiče Dobrovolných, syna, dceru a celou zemřelou přízeň, s prosbou o Boží ochranu a zdraví v rodině 14:00 – Te Deum a svátostné požehnání.

ČT: – Svátek sv. Štěpána, prvomučedníka 7:45 – Za Marii a Františka Krejčovy, Blaženu a Františka Krulovy 9:15 – Za Jana a Boženu Zemanovy, živou a zemřelou rodinu Zemanovu a Oulehlovu.

PÁ: – 8:00 – Za Annu a Františka Matějkovy, Věru a Emila Hammerovy, Marii a Antonína Švandovy.

SO – 8:00 – Za Josefa Procházku, 2 rodiče, rodinu Necidovu a Bertu Dujčíkovu.

Ne: – Svátek Svaté rodiny – 7:45 – Za farnost 9:15 – Za rodiny


Další informace pro farnost Měřín

O čistotu kostela pečuje Blízkov, následuje Černá.

Poděkování všem, kdo jste se zapojili do předvánočního Jarmarku. K dnešnímu dni, farnost Měřín a farnost Uhřínov, zakoupením výrobků, přispěla na charitativní účely částkou 36 600 Kč. Zbylé výrobky budou k dispozici do pondělí večera v kostele, pak na faře.

Poděkování za dary pro farnost v celkové částce 6 000 Kč. Poděkování všem, kdo jste neměli zavřené srdce a přijali jste Ježíše, skrze milosrdenství, ve svátosti smíření.

Všechny sbírky při vánočních bohoslužbách i na Nový rok, jsou určeny ve prospěch farnosti.

Vánoční program ve farnosti

Děkuji všem, kdo jste slyšeli na výzvu zapojit se do stavění betléma a vánoční výzdoby kostela. Děkuji také všem, kdo slyšíte výzvu k zapojení do úklidu kostela, či fary, jednou za čas. Kostel je náš společný domov, navíc dům Boží. Jako nenecháme naše domovy neuklizené, špinavé, o to spíše nenechejme Boží chrám v nečistotě. Děkuji všem.    

Děkuji všem, kdo jste v loňském roce přijali službu v kostele na Štědrý den, Hod Boží vánoční, ve svátek sv. Štěpána, ve Svátek Svaté rodiny. Tato služba je velmi důležitá, proto prosím zapište se na arch i v letošním roce, aby mohl být kostel otevřen. Zapojí se ten, kdo je ochotný se zapojit.   

Zveme všechny na vánoční besídku na faře. Zpěv koled, různá divadla, besídky byly vždy způsobem, jak se lidé radovali z Narození Ježíše, a jak tuto událost zvěstovali druhým. Besídka 27. 12. v 15 hodin.

Ve stejný den ministrantský výlet. Sejdeme se na mši svaté v 8 hodin, na faře posnídáme a pak vyrazíme. Návrat kolem 12. – 13. hodiny. Je třeba se přihlásit kvůli dopravě.

Tříkrálový koncert se skupinou Reliéf 4. 1. v 19:00.