aktuality od 2.9.2018 do 9.9.2018

1 Zář

 22. neděle v mezidobí 2. 9. 2018

Úmysly mše svatých:

NE: 9:15 – Za rodinu Pacalovu, Lázničkovu a duše v očistci 11:00 – za farnost.

PO: – sv. Řehoře Velikého, papeže a učitele církve – 16:30  – Za Boží požehnání do nového školního roku

ÚT – 7:00 – Za živou a zemřelou rodinu Klímovu, syna Jiřího, za rodiče Čermákovy a 2 děti. 18:00 – Pavlínov.

Stř. 18:00 – Za rodinu Řezníčkovu, živou a zemřelou rodinu, přízeň a duše v očistci.

ČT: – 7:00 – Za rodinu Klímovu, Rousovu a Boží ochranu.

Pá: – První pátek v měsíci – 17:00 Výstav Nejsvětější svátosti, adorace, příležitost ke svátosti smíření 18:00 – Za rodiče Valentovy, Kadlecovy, děti, Evičku Pikolonovu, Annu Peřinovu a duše v očistci.

So: – Svátek Narození Panny Marie – 7:00 – Za Jana Rosola,  rodiče a za ctih. sestru Milenu Rosolovu.

Ne: 9:15 – Za farnost 11:00 – Za Jarmilu a Ladislava Drápelovy, rodiče, sourozence, za rodiče Sobotkovy a děti.

Oznámení pro farnost Měřín

Odjezd autobusu na pouť do Žarošic je v sobotu ve 13 hodin od fary v Měříně. Rodiče prosím, aby vypravili děvčata za družičky, chlapce za mládence.

O čistotu kostela pečuje Černá, následuje Blízkov.

Nový školní rok začneme vzýváním Ducha svatého, mši svatou a požehnáním pro děti i učitele v pondělí v 16:30 h. Vhodnou přípravou na nový školní rok je také přijetí svátosti smíření. Příležitost k přijetí je před každou mši svatou, pro děti zvláště v pondělí od 15:30 h.

Rodičům připomínám, že náboženství ve škole začíná v druhé polovině září. Rodiče, jednou budete vydávat svědectví o tom, kam jste přivedli své děti. Nezapomeňte! Ze svátosti křtu pramení poslání, které jste přijali na křtu svatém. Máte vydávat svědectví o Kristu a děti směřovat ke dni Ježíše Krista. Nepohrávejme si se slovy, zda děti chtějí nebo nechtějí. Veďme je slovem i příkladem.  

V pátek 21. září bude beseda o zvonech, u příležitosti 50. výročí posvěcení nových zvonů. Začátek v 19 hodin. Informace o našich zvonech najdete ve zpravodaji Městyse a v boční kapli.

Neděle 23. září děkujeme za úrodu a připomínáme si výročí posvěcení zvonů.

Prosím muže, ale mohou být i ženy: Přijďte na faru na brigádu. Je třeba přichystat terén na dvoře k dodláždění kostkami, je třeba natřít farní vrata. Prosím, aby se toho někdo ujal. Brigáda je v pondělí a dle potřeby v další dny.

V tyto dny byla v Košicích prohlášena za blahoslavenou Anka Kolesárová, která odmítla být po vůli ruskému vojákovi na konci 2. světové války. Měla 15 roků a z lásky ke Kristu odmítla cestu hříchu a raději volila smrt. Více příště.