aktuality od 29.10. do 5.11. 2015

1 Lis

30.  neděle v mezidobí                              29. 10. 2017

Úmysly mše svatých:

NE: 9:15 – Za živé a zemřelé členy mysliveckého sdružení 11:00 – Za farnost.

PO: – – 7:00 – Za Karla Pálku/Za rodiče Javůrkovy, zemřelé děti, tetu Albínu a duše v očistci

ÚT: – Sv. Wolfganga, biskupa – 7:00 – Za Růženu Zahálkovu a rodiče 17:00 Černá.

Stř: – Slavnost Všech svatých 7:00 Za živou a zemřelou rodinu, zemřelé příbuzné.  18:00 – Na úmysl dárce.

ČT: – Vzpomínka na všechny věrné zemřelé – 7:00 Za zemřelé biskupy a kněze. – 18:00 – za zemřelé – Průvod na hřbitov a pobožnost za zemřelé.

Pá: – Sv. Martina de Porres 18:00 – Za Josefa Sobotku, rodiče, sourozence a duše v očistci/ Za Libuši Zemanovu, rodiče a duše v očistci.  

SO: – Památka sv. Karla Boromejského, biskupa – 7:00 – Za rodinu Moravovu/ Za Jindřicha Kříbalu, syna Petra, rodiče Kříbalovy, Večeřovy, Anežku a Františka Šmirausovy. 10:00 Pohřeb paní Boženy Foltinové

NE: 9:15 – Za rodiče Havlíčkovy, Smejkalovy a duše v očistci 11:00 – Za farnost.

Oznámení pro farnost Měřín

Děkuji za vaše dary do sbírky minulou neděli, která byla určena na podporu misijního působení církve. Celkem jste darovali 22 223 Kč. Děkuji za dary pro farnost 2000 Kč.

Děkuji i za vaše nehmotné dary v podobě modliteb a obětí, které přinášíte za farnost i za šíření Božího království.

Úklid kostela zajišťuje Meziříčko, následuje Milíkov.Kalendáře na rok 2018 lze zakoupit v sakristii.

Ježíš vyzval sestru Faustynu Kovalskou, apoštolku Božího milosrdenství: Často vcházej do očistce, neboť tam tě potřebují. Ona říká. Ano, ale nejprve mi dovol vstoupit do Pokladnice tvého milosrdenství. Když ji dává nahlédnout do očistce, zjišťuje, že největší muka, kterými zemřelí trpí je „Touha po Bohu:“ Také my, zvláště v tento čas, často vstupujme skrze modlitby a oběti, do očistce. Čerpejme z pokladnice Božího milosrdenství pro duše v očistci, ale také pro sebe. Jestliže sami zakusíme milosrdenství, není těžké být milosrdným.

Příležitost ke svátosti smíření je hodinu před mši svatou.

V den památky zemřelých bude po večerní mši svaté průvod na hřbitov a pobožnost na hřbitově za zemřelé. Přineste si svíce, vypravte děti.  

V týdnu od 1. do 8. 11. je možné získat plnomocné odpustky pro duše v očistci. Odpustkem se promíjí časné tresty za hříchy. Odpustky pro duše v očistci může získat člověk, který s láskou a důvěrou v Boží milosrdenství koná skutky stanovené církví a dovolává se zásluh Ježíše Krista.

Obvyklé podmínky jsou: svátost smíření, svaté přijímání, modlitba na úmysl Sv. otce. V kostele mohu získat 1. a 2. 11. přidám-li modlitbu Páně a Věřím v Boha. Na hřbitově mohu získat 1. – 8. 11., přidám-li jakoukoli modlitbu za zemřelé.