aktuality od 15.10. do 22.10.2017

15 Říj

  28. neděle v mezidobí                              15. 10. 2017

Úmysly mše svatých:

NE: 9:15 – Za Josefa Zemana, 2 rodiče, za dar víry a Boží pomoc pro celou živou rodinu za zemřelou rodinu a Josefu Rychlou / 11:00 – Za farnost

PO: – sv. Hedviky, řeholnice – 7:00 – za rodinu Sedláčkovu, Rosických, Němcovu, živou a zemřelou rodinu/ Za rodiče Foltinovy, děti, nemocnou Boženku a Oldřicha.

ÚT: – 7:00 – Za rodinu Machovu a celou přízeň 17:00 Jersín

Stř: – Sv. Lukáše, evangelisty – 18:00 – Na poděkování za dožití 60 roků společného života.

ČT: – Sv. Pavla od Kříže – 8:30  – společná modlitba růžence s kněžími 9:00 – Za Libuši Zemanovu a rodiče/ Za dobrodince naší farnosti a nemocné.

Pá: – 18:00 – Za živou a zemřelou rodinu Mužátkovu a Ambrožovu/ Za živou a zemřelou rodinu a úmysl dárce.

SO: – Bl. Karla Rakouského – 7:00 – Za rodinu Lázničkovu, Necidovu, Bertu Dujčíkovu a duše v očistci/ Za Marcelku Bravencovu, Cyrila Bartáka, rodiče Běhalovy, syna Karla a Miloše Homolu.

NE: 9:15 – Za Marii a Karla Pokorných, Anežku a Oldřicha Kratochvílovy a celou rodinu Krejčovu 11:00 – Za farnost

Oznámení pro farnost Měřín

Úklid kostela zajišťuje Měřín 2, následuje Měřín 3.

 Děkuji za váš dar do dnešní sbírky, která je určena pro farnost. Sbírka příští neděle je určena na podporu misií.

Poděkování za dar v částce 7000 Kč.

Fotografie z pohřbu o. Františka jsou ke zhlédnutí na kamnech. Kdo si chce fotografie objednat, učiňte tak do neděle 22. 10.

Na setkání po měsíci od přijetí sv. biřmování, zveme všechny, kterých se to týká. Zveme i ty, kteří ke svátosti přistoupili již dříve. Kdy? Pátek 20. října večer. Začátek je mši svatou v 18 hodin, promluva zaměřená na mládež, následovat bude společná modlitba a program na faře. Bude možnost shlédnout fotografie z biřmování a objednat.

Hledání a směřování: Svoji pozornost zaměřme hned několika směry. Velmi významné jsou parlamentní volby příští víkend. Účast ve volbách by měla být samozřejmostí. Co je dobré zvažovat, najdeme v listě biskupů, který je na Internetových stránkách farnosti a ve vývěsce. Příští neděli slavíme světový den modliteb za misie. Misijní poslání jsme obdrželi již při křtu svatém, zvláštním způsobem pak při svátosti biřmování. Misijní poslání církve souvisí se šířením Božího království. Když se do této činnosti nezapojíme, prostor bude vyplněn jinými věcmi, často věcmi, které mají absenci Boha. Co z toho vznikne?

Jeden ze způsobů, jak se zapojit do misijní činnosti je předvánoční Jarmark. Bude opět 3. adventní neděli. Prosím, kdo můžete a chcete něco nabídnout, udělat, dejte o sobě vědět.

Setkání seniorů se uskuteční ve čtvrtek 26. 10.

Svatohubertská mše svatá bude 29. 10. v 9:15 h v Měříně.