aktuality od 24.9. do 1.10. 2017

23 Zář

 25. neděle v mezidobí                              24. 9. 2017

 

Úmysly, na které pamatujeme při mši svatých:

NE: – 9:15 – 11:00 – Poutní mše sv. v Blízkově. 14:00 – litanie a požehnání

PO: – 7:00 – Za Milana Pelíška a rodiče z obou stran 14:00 – Pohřeb pana Josefa Doležala z Dědkova

ÚT: – Sv. Kosmy a Damiána, mučedníků – 7:00 – Za Josefa Urbana, Alenu Štěpánkovu, rodinu Urbanovu a Svinkovu 17:00Černá.

Stř: – Památka sv. Vincence z Pauly, kněze18:00 – Za Milana Pelíška, živou a zemřelou rodinu.

ČT: Sv. Václava hlavního ochránce našeho národa – Den udělování svátosti biřmování v naší farnosti  9:30 – Za biřmovance, jejich rodiny, kmotry/ Za rodiče Tomanovy, Coufalovy, manžele Lavičkovy a Jaroslava Boučka.

Pá: – Svátek sv. Michaela, Gabriela a Rafaela, archandělů 18:00 – Za rodiče Bártovy a Tomanovy, Jiřího Póla a Dášu Švihálkovu.

SO: Památka sv. Jeronýma, kněze a učitele církve 18:00 – Za rodiče Martinkovy, bratra Bohumila, sestru Vlastu, manžela, přízeň a duše v očistci.

NE: 9:15 – Za Marii Syslovu, rodiče Syslovy, Bendovy, celou přízeň a duše v očistci / 11:00 – Za farnost.

Oznámení pro farnost Měřín

Poděkování všem, kdo jste přispěli k důstojnému rozloučení s otcem Františkem. Ať je to organizační účastí, modlitební účastí a obětí. Vyjadřujete tím, co pro vás otec znamenal. Pán Bůh zaplať.

Poděkování za dary 12 500 Kč.

Poděkování všem, kdo jste dnes přispěli do sbírky do fondu Puls, brněnské diecéze. Poděkování vám, kteří jste si přečetli informace o fondu Puls. V případě nejasností, zeptejte se na faře.  Darovaná částka za farnost nám bude odečtena z ročního příspěvku.

Úklid kostela zajišťuje Pavlínov 2, následuje Měřín 1.

Den, kdy naše farnost obdrží zvláštní obdarování prostřednictvím svátosti biřmování je 28. září. Tento den je vhodnou příležitostí pro nás všechny, kdo jsme tuto svátost již přijali dříve. Chceme „oživit dar Ducha svatého, který nám byl dán vkládáním biskupových rukou“. Všechny zvu ke společné přípravě, která probíhá každý večer od 18:30 v kostele. Společnou modlitbou se připravovala i první církev. Chtějme ji následovat. Připojme se i z domovů. Společné texty jsou na internetových stránkách farnosti. Zvláštní pozvání patří biřmovancům, rodičů i kmotrům.

V den udělování sv. biřmování je Slavnost sv. Václava, knížete, mučedníka pro víru. Přijďme všichni do kostela Pánu Bohu poděkovat za dar Ducha svatého, za sv. Václava. Neříkejme, že kostel bude plný, že tam již nebude místo. Již jsme se přesvědčili, že to neplatí. Přijďme mladým vyprošovat potřebné milosti k dobrému křesťanskému životu. Opravdu na každém z nás záleží.

Pozvání na mši svatou pro děti, která je v pátek v 18 hodin.

Příští neděli budou fotografie z primice. Počítejte s vyzvednutím fotografií.