aktuality od16.7. do 23.7.2016

17 Čvc

 15. neděle v mezidobí                                16. 7. 2017

Úmysly mše svaté:

NE- 9:15 – Za Marii Doležalovu, 2 rodiče, přízeň, Boží ochranu pro rodinu a duše v očistci/ Za Antonína Chalupu a rodiče, Marii Čížkovu a rodiče a Vlastimila Šoba 11:00 Za farnost.

PO: – 7:00 – Za zemřelé rodiče/ Za rodinu Přibylovu a Blažkovu.

ÚT: 7:00 – Za Miloslava Jurmana, manželku, živé a zemřelé z rodiny. 18:00 – Jersín.

ST: – 18:00 – Za Miloslava Zemana, živou a zemřelou rodinu a za Boží ochranu/ Za Jarmilu Rosovu a nemocné v rodině.

ČT: – 7:00 – Za Vlastu a Stanislava Klímovy, 2 rodiče, živou a zemřelou přízeň a za duše v očistci.

PÁ: – Sv. Vavřince – 18:00 – Za rodiče Oulehlovy, Kafkovy a 2 synovce/ Za Bohumila Hartmana, rodiče, manželku a syna.

SO: – Svátek sv. Marie Magdaleny7:00 – Za živou a zemřelou rodinu Černých, přízeň a duše v očistci/Na úmysl dárce.

NE: – 9:15 Za farnost/ Za rodiče Kafkovy, Františka Kafku a Boží ochranu pro celou rodinu/ Za Františka Zemana, Antonína Zemana, rodiče Zemanovy a děti. 11:00 Za Josefa Bartuška, syna Josefa, živou a zemřelou rodinu 11:00 – Poutní mše svatá v Jersíně

 Oznámení pro farnost Měřín

Farní tábor starších dětí proběhl minulý týden. Děkuji všem, kdo jste jej uspořádali a kdo jste se zapojili. Druhý tábor – příměstský – bude koncem měsíce. Prosíme o modlitbu. Prosím také o pomoc jednu až dvě ženy, které by připravovaly dětem jídlo. Informace na faře.

Úklid kostela Měřín 4, Dědkov.

 Vyšel rozsévač, aby rozséval…

Ani se nepozastavíme nad tím, jak se naučí malé dítě mluvit. Snad proto, že je to tak prosté. Dítě se naučí mluvit tím, že na ně mluvíme. Dítě slyší jednotlivá slova, opakuje a postupně se učí tato slova spojovat s gesty. Tak nachází plný význam znějícího slova. Jak by to asi všechno dopadlo, kdyby něžná slova blízkých nezaznívala? Něco zásadního by chybělo. Nestačí se ovšem jen starat o to, aby v blízkosti dítěte slova něžnosti zaznívala. Dítě musí mít zdravý sluch, aby tato slova slyšelo. Velkou potřebou lásky Boha je oslovovat svůj lid, skrze slovo vést dějinami tohoto světa. Velkou nutností je, aby slovo Boží bylo slyšeno a přijímáno. Škoda, že v oblasti duchovní zůstává i mnoho pokřtěných lidí hluchoněmými. Nenaučili se mnohá slova života, protože před nimi zůstal jejich sluch i srdce uzavřeno. Člověk rozhoduje o tom, jaká slova budou mít místo v jeho srdci.