aktuality od 18.12. do 25.12. 2016

18 Pro

 

 Čtvrtá adventní neděle                                      18. 12. 2016

Úmysly mše svaté:
NE:
9:15 – Za Marii a Karla Pokorných, za Anežku a Oldřicha Kratochvílovy a rodinu Krejčovu/ Za Karolínu a Elišku Fialovy a duše v očistci. 11:00 – za farnost
PO: – 7:00 – Za rodinu Zachovu, Ambrožovu, Kopečnovu a Boží ochranu pro celou rodinu/ Na úmysl dárce.
ÚT: – 7:00 – Za dvě matky v požehnaném stavu.
ST: – 18:00 – Za Libuši a Otakara Salašovy, Bořivoje Řezníčka, Jiřinu Sýkorovu a zemřelé děti/ Za Antonína Chalupu a rodiče, Marii Čížkovu a rodiče a za Karla Řezníčka.
ČT: – 7:00 – Za Josefa Vávru, Stanislava Sedláka a 2 rodiče.
PÁ: – 18:00 – Za rodiče Matějíčkovy, Hammerovy, manžele Švandovy/ Za Josefa Svobodu a ctihodnou sestru Magdalénu Svobodovu.
SO: – 7:00 – Za živou a zemřelou rodinu / Za rodiče Hrůzovy 22:00 – Za všechny nemocné ve farnosti a všechny dobrodince farnosti/ Za rodiče Pokorných, dva syny, dvoje rodiče. Rodiče Březkovy, syna a dceru.
NE: – 9:15 – Za rodiče Rysovy, Klimešovy a syna Josefa / Za Františka Zemana a rodiče, rodiče Kalnovy, rodinu Novotnou,  Marii Novotnou a Karla Liškaře 11:00 – za farnost 14:30 – Te Deum a svátostné požehnání

 Oznámení pro farnost Měřín

Včera 17. 12. oslavil Svatý otec František své osmdesáté narozeniny. Prosím, pamatujme na něho zvláště v těchto dnech ve svých modlitbách.

Začátky bohoslužeb v neděli a o vánočních svátcích budou takto: 9:15 hod. a 11:00 hod. Děkuji všem za pochopení, modlitby i nabídnutou pomoc. Mše svatá v noci 24. 12. začíná ve 22 hodin.

Úklid kostela zajišťuje Měřín1, následuje Měřín 2. Upozornění – Úklid až ve čtvrtek po mši svaté.

Dnes je pravidelná měsíční sbírka pro farnost. Přijměte poděkování za každý dar. Také sbírky při všech bohoslužbách o vánočních svátcích, jsou věnované na stejný účel. Poděkování za mimořádné dary 8 500 Kč.

Otevřený kostel v době vánočních svátků je již samozřejmostí. Kostel navštíví velké množství lidí. Prosím ochotníky o službu v kostele v tomto čase. Nahlaste se, aby kostel nemusel zůstat uzamčený. Děkuji těm, kdo se již nahlásili.

Příležitost k přijetí svátosti smíření před vánočními svátky bude v úterý 20. 12. od 13:00 do 17:00 hod. Prosím, počítejte nejvíce s tímto termínem, neboť zde bude více kněží. Prosím, nenechávejte si přijetí tak důležité svátosti na poslední chvíli. Protože je tak důležitá, zařaďme si ji včas do svých plánů. Pro ty, kteří v tomto čase nemohou přijít nebo jsou na odpolední směně, nabízíme příležitost v pondělí a úterý před ranní bohoslužbou a hned po bohoslužbě.

Lístky na vánoční koncert Moravanky jsou v předprodeji na faře a v obuvi.

Vánoční besídka dětí bude 28. 12. v 15 hodin na faře.