aktuality od 20.11. do 27.112016

19 Lis

 Slavnost Ježíše Krista Krále            

 

Úmysly mše svaté:

NE: – Slavnost Ježíše Krista Krále – 7:45 – za farnost 11:00 –  Za Drahoslavu Kolouchovu, Miloslava Koloucha a celou rodinu / Za Leopolda Sedláčka, manželku, celou živou a zemřelou rodinu a rodinu Hřebíčkovu
PO: – Památka Zasvěcení Panny Marie – 7:00 – Za Františka Čadu, manželku, 2 rodiče, sourozence, zetě, vnuky a duše v očistci
ÚT: – Památka sv. Cecilie – 8:00 – Za Františka Jeřábka, celou živou a zemřelou rodinu
ST: – Sv. Klementa I. papeže – 17:00 –  Za Jaroslava Kadlece, 2 rodiče, zemřelé děti, Mons. Stejskala a duše v očistci.
ČT: – Sv. Ondřeje, kněze, druhů mučedníků. – 7:00 – Za dceru.
PÁ: – Sv. Kateřiny, panny a mučednice – 18:00 – Za Konráda Mráze, živou a zemřelou rodinu Mrázovu, Dohnalovu a Hladíkovu/ Za živou a zemřelou rodinu Vlachovu, Kolouchovu, Hlaváčovu, Cejnkovu a duše v očistci.
SO: – 7:00 – Za rodinu Vošmerovu, Cikalovu, Necidovu/ Za Petra Heneše, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci 10:00 – Na poděkování Pánu Bohu.
NE: – – 7:45 – Za Josefa Jakubce, 2 rodiče a přízeň/ Za živou a zemřelou rodinu Chlubnovu, Rosovu, Strašákovu, Klobásovu a Zemanovu 11:00 –  za farnost.

 

 Oznámení pro farnost Měřín

Dnešní sbírka je určena na splácení dluhů. Již nyní přijměte poděkování za každý váš dar.

Poděkování dárcům za dary pro farnost ve výši 4 500 Kč.

Poděkování všem mužům, kteří odpověděli na moji prosbu o pomoc a nabídli své síly. Poděkování vám všem, kteří jakýmkoli způsobem pomáháte farní rodině.

Poděkování všem, kdo jste připravili, i vám, kteří jste se zúčastnili Večeru milosrdenství.

Úklid kostela zajišťuje Černá, následuje Jersín.

Intence – již je možné zapisovat vaše úmysly, na které budeme pamatovat při mši svaté příští rok. Prosím, na nedělní termíny si piště prozatím jeden úmysl, ostatní zapisujte na všední den. Prosím o stručnost při vyjadřování úmyslů! Otec František má ještě volné termíny na prosinec.

Předvánoční výtvarné dílny budou v sobotu 26. 11. a 3. 12. od 14. hodin. Předvánoční Jarmark bude na 2. neděli adventní. Cílem tvoření není množství výrobků, ale výrobky zhotovit s láskou – tzn. dávám k dispozici svůj čas, síly – a tím pomoci druhým. Kdo o této formě darované lásky uvažujete, přijďte!

Po dobu mé nepřítomnosti ve farnosti, zastupují kněží z Velkého Meziříčí a otec. František. Prosím, věnujte pozornost začátkům bohoslužeb ve farnosti.

Informace pro děti: Svatý Mikuláš zavítá do farnosti v úterý v 18 hodin.

Příští neděli vstupujeme do doby Adventní. Při bohoslužbách budou požehnány adventní věnce.