aktuality od 13.11. do 20.11. 2016

17 Lis

 33. neděle v mezidobí                                

Úmysly mše svaté:
NE:
– 7:45 – Za živé a zemřelé členy mysliveckých  sdružení/ Za Antonína Chalupu  a rodiče, Marii Čížkovu a rodiče a Vlastimila Šoba 11:00 –  Za Bohumila a Antonína Bradáčovy, rodiče Syslovy, Bradáčovy a duše v očistci.
PO: – Sv. Mikuláš Tavelič – 7:00 – Za rodiče Slabých, syna Josefa, rodiče Frejlichovy, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci/ Prosba za uzdravení.
ÚT: – Sv. Alberta Velikého, biskupa a učitele církve – 7:00 – Za rodiče Kafkovy, syna Františka, Marii a Josefa Pacalovy, Boží ochranu a požehnání pro celou rodinu – 17:00 – Jersín.
ST: – sv. Markéty, svaté Gertrudy – 18:00 – Za rodinu Zimolovu, duše v očistci a na úmysl dárce/ Za rodiče Blažkovy, za živé členy rodiny, Boží ochranu a požehnání a k sv. Judu Tadeáši za vyprošení zdraví.
ČT: – Památka sv. Alžběty Uherské – 7:00 – Za farnost, za dobrodince farnosti, všechny nemocné a trpící. PÁ: – 18:00 – Za Hedviku Tomanovu a manžela, rodiče Nožičkovy a za ochranu celé rodiny/ Za Marii Jurmanovu, manžela a celé zemřelé rodiny.
SO: – 7:00 – Za Jindřicha Rosického, manželku a zetě Josefa/ Za rodinu Melkovu a Julii Procházkovu
NE: – Slavnost Ježíše Krista Krále – 7:45 – za farnost 11:00 –  Za Drahoslavu Kolouchovu, Miloslava Koloucha a celou rodinu / Za Leopolda Sedláčka, manželku, celou živou a zemřelou rodinu a rodinu Hřebíčkovu 

 Oznámení pro farnost Měřín

Poděkování myslivcům, kteří připravili dnešní slavnost a důstojnou oslavu svátku sv. Huberta.

Poděkování všem, kdo zorganizovali tvoření na faře.

Večer milosrdenství a odpuštění je dnes od 18. hodiny v kostele. Jedná se o modlitby za milosrdenství a odpuštění křivd, pro naše farnosti, kterých jsme se v minulosti dopustili vůči Bohu i sobě navzájem. Prosím, přijďte.

Dnešní den jsou v jednotlivých diecézích uzavírány Brány milosrdenství. Dostali jsme roční nabídku čerpat z velkého zdroje milosrdenství. Nakolik jsme ji využili? Bůh nám nabízí své milosrdenství, skrze ně nás chce očistit od hříchů, osvobodit od všeho zlého, ukázat svoji „jasnou tvář“. I když je Boží milosrdenství nekonečné, nevyčerpá se nikdy, příležitost čerpat podléhá času, který je omezený. Nepodceňujme, neváhejme.

Úklid kostela zajišťuje Blízkov, následuje Černá.

Sbírka na farnost bude příští neděli. Již nyní přijměte poděkování za každý váš dar. Poděkování i vám všem dobrodincům, kteří jakýmkoli způsobem pomáháte farní rodině. Na vás všechny pamatuji zvláště při mši svaté ve čtvrtek.

Pouť Nového Jeruzaléma je v pondělí v Budišově.

Setkání seniorů na faře je ve středu od 8:30 h. Kromě vzájemného popovídání se můžeme dovědět o tom, jak se v různých národech a náboženstvích loučí se svými zemřelými. Přijměte pozvání.

Prosím 4 silné muže, tak asi na hodinu ve čtvrtek. Potřebujeme v kostele něco přemístit. Podrobnosti a čas budou sděleny těm, kdo se přihlásí. Děkuji.