aktuality od 13.3. do 20.3. 2016

12 Bře

 5. neděle postní                                                   13. 3. 2016

Myšlenka z neděle: Velkou věc s námi udělal Hospodin, naplnila nás radost.“ Tak vzpomíná autor na události babylonského zajetí. I zde zaznívá životní zkušenost s Bohem, který zachraňuje. V utrpení a soužení se nedá přehlédnout Boží zachraňující čin.

Úmysly mše svaté: – 8:00 – Za farnost/ Za Františku Krejčovu a manžela 10:30 – Za Zdeňka a Jaroslavu Večeřovy 14:00 – Křížová cesta – ZAJIŠŤUJE MLÁDEŽ
PO: – 7:00 – Za Josefa Peroutku, vnučku Verunku a 2 rodiče/Za Marii a Josefa Požárovy, celou živou a zemřelou rodinu/ Za rodiče Simonidesovy, bratra, snachu, sestru a švagrovou.
ÚT: – 7:00 – Za Josefa Tomana a duše v očistci.
ST: – 17:30 – Křížová cesta 18:00 – Za rodiče Mikuláškovy a syna/Za Ludmilu Šoukalovu, živou a + rodinu a duše v oč.
Čt: – 7:00 – Za manželku Marii Doležalovu, bratra a zemřelou přízeň 17:00 – Meziříčko.
PÁ: – 17:30 – křížová cesta 18:00 – za živou a zemřelou rodinu Černou a Achcenitovu, přízeň a duše v očistci/ Za živou a zemřelou rodinu Řezníčkovu, přízeň a duše v očistci.
SO: – SLAVNOST SVATÉHO JOSEFA 8:00 – Za Josefa a Marii Hladíkovy, syna Václava, vnuky, Konráda Mráze, živé a zemřelé příbuzné/ Na poděkování za přijatá dobrodiní s prosbou o další pomoc, ochranu a požehnání.
NE: – 8:00 – Za Josefa Zemana, 2 rodiče/ Za Marii Doležalovu a celou rodinu 10:30ZA FARNOST 14:00 – Křížová cesta – zajišťují otcové.

 

Oznámení pro farnost Měřín

Děkuji maminkám, které nachystaly a vedly minulou neděli křížovou cestu.

Děkuji již nyní mladým, kteří povedou nebo se zúčastní křížové cesty, která může být společnou modlitbou mladých a nás všech za mladé.

Děkuji také již nyní otcům, kteří povedou křížovou cestu příští neděli.

Děkuji všem v obcích naší farnosti, že se scházíte ve svých kaplích k modlitbě křížové cesty.

Děkuji všem, kdo jste pomohli připravit křížovou cestu venku i vám všem za účast i modlitby.

Na křížové cestě nechyběl nikdo. Panovníci i podřízení, posmívající se i ti, kteří nešetřili soucitem. Máma, či mámy – ženy, ale také ti, kteří zastávali chlapskou práci, či otcovské starosti. A co děti? Ježíš na ně myslí, když ženám, matkám připomíná: „Plačte nad sebou a svými dětmi. Jestliže se toto děje na stromě zeleném, co se bude dít se suchým?“ Ježíš tímto nepřipomíná matkám možnost zkaženosti jejich dětí a tvrdé důsledky, ale snad spíše a více poslání rodičů, aby nepřehlédly, že slzy pokání, vroucí modlitba, soucitné srdce, vzájemná podpora rodičů i dětí na cestě víry, je cestou k záchraně a spáse.

Úklid kostela zajišťuje Černá, následuje Jersín.

Pouť Nového Jeruzaléma bude v pondělí v Křižanově. Autobus z Měřína v 16 hodin.