aktuality od 6. 3. do 13. 3. 2016

6 Bře

4. neděle postní                                                       6. 3. 2016

Myšlenka z neděle: Marnotratný syn vstal a šel k svému otci. Když byl ještě daleko, otec ho uviděl a pohnut soucitem přiběhl, objal ho a políbil. Tato gesta jsou nám důvěrně známa, viďte? To jsou otcovská gesta přinášející radost. .  

Úmysly mše svaté: – 8:00 – Za rodiče Pólovy, živou a zemřelou rodinu/ Za Jana Růžičku, manželku a oboje rodiče. 10:30 – za farnost 14:00 – Křížová cesta – ZAJIŠŤUJÍ MAMINKY
PO: – 7:00 – Za rodiče Zachovy, syna Karla a přízeň/ Za Boženu Strašákovu.
ÚT: – 7:00 – Za manžele Matouškovy.
ST: – 17:30 – Křížová cesta 18:00 – za Františka Jašu, Františku Kudrnovu, Hradovu, manžele a duše v očistci  Za + Josefa a Annu Nožičkovy, rodiče, sourozence a dceru s manželem.
Čt: – 7:00 – Za Františku Jedounovu, celou rodinu a přízeň 17:00 – Meziříčko
PÁ: – 18:00 – Za Antonína Králíčka, kněžská povolání a duše v očistci/ Za Marii Doležalovu 18:30 – Křížová cesta z kostela ke třem křížům na hřbitov.
SO: – 7:00 – Na poděkování Pánu Bohu za 50 let života, s prosbou o Boží požehnání a ochranu Panny Marie pro rodinu/Za rodiče Simonidesovy, bratra, snachu, sestru, švagra a duše v očistci.
NE:8:00 – Za farnost/ Za Františku Krejčovu a manžela 10:30 – Za Zdeňka a Jaroslavu Večeřovy 14:00 – Křížová cesta – ZAJIŠŤUJE MLÁDEŽ.

Oznámení pro farnost Měřín

Na pastorační aktivity papeže Františka jste minulou neděli darovali 12 700 Kč. Děkujeme! Dnešní sbírka je určena na podporu Světového setkání mládeže v Krakově.

Děkujeme všem, kdo jste věnovali svůj čas i srdce a účastnili jste se modlitebního setkání 24 hodin pro Pána.

Dnešní křížová cesta je v režii maminek. Přijďte se sjednotit v modlitbě zvláště vy, které máte mateřské poslání. Doma nenechávejte ani své děti, či manžele. Připomeňme si, že maminky a ženy na křížové cesty nechyběly.

Ve středu po mši svaté (19:00 h)bude na faře další setkání nad evangeliem, konkrétně nad podobenstvími.

Úklid kostela zajišťuje Geršov, následuje Černá.

Připomínám, že postní doba je čas milosti, který máme prožívat, a ne jen tak nechat uplynout. Nechceme myslet jen na sebe, ale buďme milosrdní jako Otec.

Naše nemocné navštívíme v týdnu od 14. do 18. března. Dejte, prosím, o sobě vědět.