aktuality od 17.1. do 24.1.2016

17 Led

 2 neděle v mezidobí                                               17. 1. 2016

Myšlenka z neděle: Ježíš řekl služebníkům: „Naplňte džbány vodou!“ Prázdné nádoby, určené k očisťování, byly služebníci schopni naplnit pouze vodou… každý člověk je nádobou… čím je naplněna? Čím by měla být naplněna?

Úmysly mše svaté:
NE: 8:00 –
Za Marii a Jiřího Burianovy a Josefa Vlacha /Za manžele Punčochářovy a přízeň 10:30 – Za farnost.
PO: Památka Panny Marie Matky jednoty křesťanů – 7:00 – Za rodiče Hnízdilovy, syna, rodiče Pavelcovy a duše v očistci, za Boží požehnání pro celou rodinu/ Za  Dp. Jana Kabeláče
ÚT: – 7:00 – Za Marii a Františka Doležalovy, 2 rodiče, sourozence a duše v očistci.
ST: – Sv. Fabiána a Šebestiána 18:00 – Za rodiče Běhalovy, Todtovy, dceru, syna a duše v očistci/ Za Karla Smejkala a dvoje rodiče
ČT: – Památka sv. Anežky panny a mučednice – 7:00 – Za Marii Lírovu a 2 rodiče 17:00 – Jersín.
PÁ: – Sv. Vincence, jáhna – 18:00 – Za Jaroslava Trojana, 2 rodiče a Karla Šoba/ Za Marii Růžičkovu a manžela.
SO: – Sobotní památka Panny Marie – 7:00 – Za živou a zemřelou rodinu Řezníčkovu, Šoukalovu, Servítovu a daný úmysl/ Za Dp. Pavla Horkého.
NE: – 3. neděle v mezidobí – 8:00 – Za živou a zemřelou rodinu Řezníčkovu, přízeň a duše v očistci/ Za Františka Sobotku, dvoje rodiče a duše v oč  10:30 –  Za farnost.

 

Oznámení pro farnost Měřín

Sbírka dnešní a příští neděle je určena na farnost.

Úklid kostela zajišťuje Měřín2, následuje Dědkov.

18. – 25. ledna – týden modliteb za jednotu křesťanů.
Ježíš Kristus se již za svého pozemského života modlí ke svému Otci za to, aby jeho učedníci byli jednotní, drželi spolu. Kristus se modlí, protože ví, jaká nesnadná úloha to byla, je a bude pro společenství věřících.
Modlit se, znamená stát před Bohem. Je to postoj, který není nad naše síly, ale je to jediný postoj tam, kde se setkáváme s tím, co je nad naše síly. Toto stání před Bohem nás nejen naplňuje silou, ale také umožňuje vidět druhé a milovat takové, jací jsou.

Příprava dětí k přijetí prvního svatého přijímání začne v pátek 22. 1. v 18 hodin, při dětské mši svaté. Připomínám, že je potřebné, aby dítě mělo základní znalosti, které se učí v náboženství ve škole, (prosím rodiče, aby se zajímali a s dětmi opakovali) pravidelnou účast na nedělních bohoslužbách, (děkuji rodičům, kteří s dětmi do kostela chodíte) a účast na přípravě.

Poutní zájezd do Francie – 4. 8. – 11. 8. 2016. Druhé místo, které navštívíme je městečko Ars, místo života a působení Jana Maria Vianney – svatého faráře Arského. Pocházel ze zbožné rodiny. Přes velké těžkosti a slabé nadání začal studovat na kněze. Při rozhodování o tom zda bude vysvěcen, dává generální vikář představeným semináře otázku, která rozhodne: Je Jan zbožný? Po odpovědi, že ano, je vysvěcen. Ars v jeho době byl nábožensky zanedbán. Jan soustředil veškerou svou pastorační činnost na Eucharistii a přípravu k ní, to je na svátost smíření.  A děly se zázraky.