aktuality od 3.1. do 10.1.2016

4 Led

 2. neděle po Narození Páně                               3. 1. 2016 

Myšlenka z neděle: Otec slávy, ať osvítí vaše srdce, abyste pochopili, jaká je naděje těch, které povolal, jaké poklady slávy skrývá křesťanům jeho dědictví.

Úmysly mše svaté: NE: 8:00 – Za farnost/Za rodiče Mrázovy, dva bratry, rodiče Kratochvílovy, švagra a Jana a Františku Hradovy 10:30 – Za Marii Sedláčkovu, manžela, rodinu Hřebíčkovu, živé a zemřelé z rodiny 18:00 – Modlitby matek
PO: – 7:00 – Za členy živého růžence z Nové Zhoře/ Za rodiče Jašovy, Kopřivovy a Kohlovy
ÚT: – 7:00 – Za Jakuba Mašteru, rodinu Mašterovu, Fialovu, 3 syny, Aloisii Piskačovu 14:00 – Pohřeb pana Jaromíra Palase z Otína
ST: – Slavnost Zjevení Páně – 18:00 – Za Milana a Františka Krejzlovy/ Za živou a zemřelou rodinu Chlubnovu, Rosovu, Strašákovu Klobásovu a Zemanovu
ČT: – 7:00 – Za Františka Hartmana, živou a zemřelou rodinu a Boží ochranu 17:00 – Pavlínov
PÁ: – 18:00 – Za Cyrila a Albínu Pacalovy a celý rod/ Za živou a zemřelou rodinu Hrůzovu, Hartmanovu a Punčochářovu
SO: – 8:00 – Za Josefa Peterku, sourozence a duše v očistci/ Za Karla Matějíčka, manželku a zetě Františka
NE: 8:00 – za farnost/ Za Antonína Chalupu a rodiče, Marii Čížkovu a rodiče a Vlastimila Šoba 10:30 – Za Jaroslava a Boženu Kourkovy, za ochranu pro celou rodinu a za farníky.

Oznámení pro farnost Měřín

Upozorňujeme, že máme ještě v měsíci lednu a dalších měsících volné termíny mše svatých na vaše úmysly.

Děkujeme všem za dary do sbírek ve vánočním čase v celkové částce 78 810 Kč. Děkujeme také všem, kdo se za farnost modlíte a přinášíte oběti.

Úklid kostela zajišťuje Pavlínov, následuje Měřín 1.

Život farnosti v číslech:
Čísla spojená s naší farnosti jistě hovoří, ale zároveň nepřináší plný pohled na farnost. Mnohé důležité věci jsou totiž skryté, a vůbec se nedají čísly vyjádřit. Tedy čísla berme s nadhledem.
Z vody a u Ducha svatého se znovuzrodilo 25 dětí. Svátostného Krista poprvé přijalo 29 dětí. Na společnou cestu životem v našem kostele nastoupilo 7 párů. Ve víře, naději a modlitbě jsme se rozloučili s 29. zemřelými.

V uplynulém roce dostala farní budova nový kabát a pergola ve dvoře podlahu. A to vše za 450 tis, a mnoho brigádnických hodin, za které ještě jednou děkujeme.

Generální opravou prošla také Kaple Panny Marie Sněžné. Částka 532 905 Kč byla zaplacena z finančních zdrojů Ministerstva kultury, Kraje Vysočina, Městyse Měřín a farnosti Měřín.

Na kostele jsme započali s přípravnými pracemi na statistickém zajištění a v dohledné výmalbě vnitřku se sanací zdiva.

Finanční dluh u farnosti Brno Lesná jsme snížili o 600 tis. Kč. Zbývá zaplatit 3 450 000 tis. Dluh jsme snížili ze sbírek v kostele – 800 tis. a sponzorských darů – 120 tis.

Předesíláme, že z rozhodnutí otce biskupa a dá-li Bůh, bude v červnu vysvěcen na jáhna Ladislav Bublán.