aktuality od 14. do 21.6. 2015

14 Čvn

 11. neděle v mezidobí                                     

Myšlenka z neděle: „Jedno od Hospodina žádám a po tom toužím: abych směl přebývat v Hospodinově domě po všechny dny svého života“. Co od Boha žádám já a po čem toužím?

Úmysly mše svatých:
Ne: – 8:00 – za farníky/
Za Antonína Chalupu a rodiče, Marii Čížkovu a rodiče a Karla Řezníčka 10:30 – Za Marii a Václava Tomanovy, Marii a Antonína Coufalovy, manžele Lavičkovy a Jaroslava Boučka 11:00 – Poutní mše sv. v Černé.
PO – 7:00 – Za Bertu Dujčíkovu, rodinu Necidovu, Paikovu a Blažkovu/ Za rodiče Pospíchalovy, Jiřího Bublana, 2 tety, strýce, rodinu Malcovu/ Za Boží ochranu a požehnání pro celou rodinu 17:00 Jersín.
ÚT – sv. Víta, českého národního světce – 7:00
Na poděkování za dožití požehnaného věku.
ST: – 18:00 – Za celou živou i zemřelou rodinu Janečkovu/ Na poděkování za přijatá dobrodiní s prosbou o další pomoc a ochranu.
ČT – mše svatá v Blízkově v 18 hod.
PÁ: – Památka Sv. Jana Nepomuckého Neumana, biskupa, národního světce – 18:00
Za rodiče Čermákovy, živou a zemřelou rodinu/Na daný úmysl.
SO: 7:00 – Za Marii a Františka Cahovy, rodiče Cahovy a Horáčkovy/ Za rodiče Oulehlovy, Kafkovy a 2 synovce/ Za Aloise Chlubnu a celou živou a zemřelou rodinu.
NE: – 8:00 – za farníky/ Za Aloise Přibyla a celou rodinu 10:30 – Za Matyldu a Františka Krejčovy.

 

Další oznámení

Poděkování všem, kdo jste pomohli připravit důstojný průběh Slavnosti Těla a Krve Páně. Vám, kteří jste nachystali oltáře, postarali se o výzdobu, ozvučení, zpěvy, družičkám, hasičům, ministrantům. Poděkování Vám všem, kteří jste vyznali víru v Pána Ježíše.
Poděkování všem, kdo jste minulou neděli přispěli do sbírky, určené k pokrytí nákladů Eucharistického kongresu v celkové částce 6 500 Kč.
Poděkování za dar 1000 Kč určený ve prospěch farnosti.
Další sbírky ve farnosti: 21. a 28. 6. (poutní slavnost) bude sbírka na snížení dluhu farnosti. 5. 7. je sbírka určena na bohoslovce.

Úklid kostela zajišťuje Pustina, následuje Blízkov.

Modlitby matek v letním čase jsou v neděli v 19:00 h.

Společné modlitby za nemocné jsou každé pondělí v 18 hodin v kostele. Kdo můžete, pomozte nemocným nést kříže nemoci, vyprošujme trpělivost. Nezapomeňme, kdo se modlí za druhé, modlí se také za sebe. K modlitbě se můžete duchovně připojit i ze svých domovů.

Fasáda na faře – děkujeme všem, kteří přispěli svým časem i prací. zvláštní poděkování vyslovujeme vytrvalcům a členům hasického sboru z Blízkova.
První část konečné podoby se bude dělat v pondělí až středu. Potřebujeme pomoc nejen od zedníků, ale i pomocníků. Práce je vhodná pro mnohé.

Jáhenské svěcení přijme v brněnské katedrále 5 kandidátů kněžství. Kněžské svěcení přijme 27. 6. v 9:00 h v brněnské katedrále 7 kandidátů. Pamatujme ve svých modlitbách.

Ukončení školního roku bude 29. 6. v 16 hodin v kostele. Další program bude na faře.

Přednáška o bylinkách a mastičkách bude ve středu 17. 6. v 19:00 na faře. Přednáší pan Karel Štenbaur.