aktuality od 17.12 do 24.12.2023

17 Pro

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 17. 12. do 24. 12. 2023

NE: – Třetí adventní neděle – 7:45 Za farnost – 9:15 Za Josefa Necida, živou a zemřelou přízeň a duše v očistci.

PO: – 7:00 Za Otakara a Libuši Salašovy, syna Otakara a zemřelé děti.

ÚT: 7:00 Na úmysl dárce.

ST: – 7:00 Za Marii a Vlastimila Procházkovy, Jiřinu a Josefa Rázkovy, živé a zemřelé z rodiny.

ČT: – Den bez liturgického slavení

PÁ: 18:00 Za rodinu Rysovu a Klimešovu.

SO: – 7:00 Rorátní mše svatá – Za Stanislava Urbánka, rodiče Urbánkovy a Melicharovy.

NE: – Čtvrtá adventní neděle – 7:45 Za živou a zemřelou rodinu Matějíčkovu, Hammerovu a Švandovu. 9:15 Za živou a zemřelou rodinu a celou přízeň.   

Slavnost Narození Páně:

22:00 – Za Jana a Boženu Zemanovy, ochranu a pomoc pro celou rodinu

*****

Dnešním dnem začíná bezprostřední příprava na oslavu narození Ježíše Krista, Božího Syna. Boží slovo nám radí, jak můžeme tento čas prožít.

Poděkování všem, kdo jste posílili při úklidu skupinu Měřín 4a zapojili se do předvánočního úklidu našeho kostela. Úklid kostela v týdnu před vánocemi zajišťuje skupina Nová Zhoř a Dědkov.

Poděkování dárcům za finanční příspěvek pro naši farnost, v celkové výši 4000 Kč.

Poděkování všem, kdo jste se účastnili modlitby u adventního věnce.

Poděkování všem, kdo jste se účastnili předvánoční duchovní obnovy.

Poděkování všem, kdo zasíláte nebo odevzdáváte odpovědi na biblické otázky. Dnes nabízíme otázky další, které naleznete na obvyklých místech.  O vánočních svátcích proběhne losování a odměňování vylosovaných.

Poděkování všem, kdo jste se zapojili do přípravy předvánočního jarmarku. Poděkování za výrobky i vlastní prodej i nákup. Výtěžek putuje na charitativní potřeby.

Poděkování všem, kdo jste se zúčastnili rorátní mše svaté při svíčkách. Roráty jsou spojeny s prosbou: Rosu dejte nebesa s hůry. Můžeme si dát otázku, zda se náplň adventní doby a rorátní bohoslužby neztratil z vědomí farníků? Může Pán Bůh dát životodárnou vláhu pro duše, když není slyšet prosba? Zveme k prožití posledních rorátů v sobotu v 7 hodin ráno.

Dnešní sbírka a všechny další o vánočních svátcích jsou určeny na potřeby farnosti.

Svátost smíření před vánočními svátky v naší farnosti bude v úterý 19. prosince od 13:00 do 17:00. Příležitost ke svátosti je také ve stejný den po ranní mši svaté do 8:15. V ostatní dny je příležitost v okolních farnostech. Kněží děkanátu prosí: nenechávejte přijetí svátosti na poslední chvíli.

Jak a co budeme slavit příští neděli: Dopolední bohoslužby jsou ze čtvrté neděle adventní Po druhé dopolední mši svaté, budeme společně ukládat postavičky do stáje před kostelem a tím otevíráme slavení vánočních svátků.

Prosíme, přijměte službu v kostele při slavení vánočních svátků. Je nás ještě dost na to, abychom nenechali tíhu této služby na několika farnících. Prosím zapište se na listy, které jsou na stolku u vchodu. Služba začíná na štědrý den od půl jedenácté.

Doporučení ke sledování vánočního videa: https://vanoce.vira.cz/clanky/oblibene-vanocni-predstaveni-ke-shlednuti-online.

První video list brněnské diecéze:
https://www.youtube.com/watch?v=W4rDTN74Zuw

Nabídka k růstu ve víře prožitím semináře Život v Duchu. Tato obnova začíná v polovině ledna v Osové Bítýšce. Bližší informace u kněze.

Víte, že papež František, původním jménem Jorge Mario Bergoglio se narodil 17. prosince 1936 v Buenos Aires jako nejstarší z pěti dětí. Dnešní den mu je 87 roků. Gratulujeme, modlíme se.