aktuality od 10.12. do 17.12.2023

10 Pro

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 10. 12. do 17. 12. 2023

NE: – Druhá adventní neděle – 7:45 Za farnost – 9:15 Za Vladimíra Krejčího, syna, rodiče Františku Krejčovu – 17:00 Modlitba u adventního věnce – chvály.

PO: – 16:00 Meziříčko 17:00 Jersín.

ÚT: 7:00 Za rodiče Skurzokovy, tetu Janu, živou a zemřelou rodinu. 17:00 modlitba matek mladší skupina.

ST: – 18:00 Za rodinu Sekničkovu, syny zetě a vnuky a Boží ochranu. Po mši svaté do 19:30 je příležitost k přijetí svátosti smíření a osobní modlitbě před Nejsvětější svátosti.

ČT: – 17:00 Modlitba růžence – 17:30 Modlitba matek – starší skupina.

PÁ: 18:00 Za Leopolda Sedláčka, manželku, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci.

SO: – 6:00 Rorátní mše svatá – Za Milana a Anežku Pelíškovy, živé a zemřelé příbuzné. – 18:00 Zamyšlení nad Božím slovem třetí adventní neděle, na faře.

NE: – Třetí adventní neděle – 7:45 Za farnost – 9:15 Za Josefa Necida, živou a zemřelou přízeň a duše v očistci.

Advent ve farnosti: V adventní době zaznívá výzva: „Probuď se spáči a Kristus tě osvítí.“ Vede nás k aktivnímu prožívání adventní doby. Naše farnost, kromě jiného, nabízí dětem společné putování do Betléma. Aktivitu jsme již začali, je možné se kdykoliv přidat. Pro dospělé nabízíme akční aktivitu směřující k základní orientaci v Písmu svatém. Více v ohláškách nebo na farních stránkách. Aktivita je slosovatelná, tedy s možnosti výhry. Každý týden je nový úkol a nové možnosti. Info u kněze nebo pastorační rady, také na stránkách farnosti pod kolonkou Advent ve farnosti. Na stolku u vchodu jsou v tištěné podobě otázky pro starší na druhý adventní týden, také nádoba, kam odložte odpovědi z týdne uplynulého.

Velkou adventní aktivitou je také úklid kostela před vánočními svátky. V tomto týdnu úklid zajišťuje skupina Měřín 4, chodí v pondělí, začíná v 16:30 h. Prosím, aby se k této skupině přidali další ženy – muži, je třeba utřít prach, pavučiny, a mnohé další věci.

 Třetí adventní neděli – tedy příští neděli – probíhá ve farnostech předvánoční jarmark. Své výrobky, prosím, přineste buď do kostela, nebo na faru, nejpozději do pátku. Výtěžek z prodeje bude věnován adoptovaným dětem a domácímu hospici. Výrobky přineste nejlépe okolo mši svatých, popřípadě si zjistěte, zda je může na faře někdo přijmout.       

Blížíme se k vánočním svátkům:

Dnes v 17 hodin večer začíná v kostele setkání u adventního věnce a chvály. Zveme.

Stále platí nabídka návštěvy kněze u nemocných před vánočními svátky, zvláště u těch, ke kterým nechodím pravidelně.

Čtvrtá neděle adventní a štědrý den – dvě slavení v jednom dni. Dopoledne se přidáváme k Marii a Josefovi a jdeme vstříc Betlému, v noci se již těšíme z narození. Nešetřeme s námahou v čase přípravy, abychom se mohli přidal ke svaté dvojici. Kráčet s ní a spatřit Ježíše mezi námi, v kostele vyžaduje vystoupit z pohodlí, počítat s kratším spánkem, s chladem v kostele….

Vánoční koncert v kostele bude 28.12. v 17 hodin. Vystoupí gospelová skupina TT BLUEGRASS. Vstupenky již v předprodeji.

Vánoční besídka dětí bude v kostele 29. prosince. Začátek v 17 hodin