Aktuality v týdnu od 22. 2. do 1. 3. 2015

22 Úno

 

První neděle postní 

Myšlenka z neděle: Bože, ty nás sytíš svátostným chlebem, a živíš tak naši víru, upevňuješ naději a posiluješ lásku; dej, ať stále lačníme po tomto živém a pravém chlebu a ať žijeme každým slovem, které vychází z tvých úst. (vstupní modlitba)

Úmysly mše svatých: NE: 8:00 – za farníky/ Za Jana Vršku a dvoje rodiče 10:30 – Za rodinu Cejpkovu, celý rod a duše v očistci PO. 7:00 – Za Marii a Josefa Hladíkovy, 2 rodiče, syna Václava, živé a zemřelé příbuzné/Na poděkování za dožitých 50 let života s prosbou o další Boží pomoc a požehnání/Za zemřelé rodiče a celou rodinu
ÚT: 7:00 – Za Marii a Františka Lemanovy a syna
ST: 17:30 – Křížová cesta 18:00 – Za živé a zemřelé z rodiny/Na poděkování za všechna přijatá dobrodiní
ČT: 7:00 –  Za Blaženu a Emanuela Petrovy a rodiče/17:00 Černá
PÁ: 17:30 Křížová cesta 18:00 – Za Filipa a Janu Ruckých a jejich zemřelé rodiny/Za Zdeňka Pokorného, bratra a jejich rodiče
SO: 7:00 – Za Josefa Procházku a 2 rodiče/Za Josefa Chlubnu a celou živou a zemřelou rodinu
NE: 8:00 – Za Františka a Marii Necidovy, Hermínu a Karla Lázničkovy a Bertu Dujčíkovu/Za všechny dobrodince živé i zemřelé 10:30 – za farníky

Oznámení pro farnost Měřín

Při sbírce minulou neděli jste na potřeby farnosti darovali 23 000 Kč.  Děkujeme. Poděkování také všem, kdo jste přispěli mimořádnými finančními dary v částce 12 500 Kč.

Dnešní sbírka Haléř sv. Petra je určena na pastorační aktivity sv. Otce Františka.

Modlitby matek v 18:00 hod

Úklid kostela zajišťuje Dědkov, následovat bude Meziříčko.

Společně se modlíme: Za akutně nemocné, ostatní nemocné, ale také s nemocnými v pondělí v 18:00 h, pátek křížová cesta. Za obrácení hříšníků a mír na celém světě – středa křížová cesta. Za nová kněžská a řeholní povolání – čtvrtek – adorace před mši svatou.

Biskup Vojtěch a bohoslovci brněnské diecéze v naší farnosti. Kdy? O víkendu od pátku 13. 3. do neděle 15. 3. S věřícími naší farnosti se setká otec biskup v neděli při ranní mši svaté, po které bude následovat beseda s farníky.

Společné udělování svátosti nemocných bude v sobotu 14. 3. Při mši svaté. Přistoupit k této svátosti mohou všichni nemocní, a také staří lidé, kteří prožívají zdravotní těžkosti spojené se stářím. Prosím, přihlaste se v sakristii.

Pobožnost křížové cesty v postní době bude ve středu a pátek od 17:30 h a v neděli ve 14:00 h.

Postní pokladničky, do kterých můžeme odkládat ušetřené peníze z našeho postního snažení, jsou na stolku u vchodu.