aktuality od 10.7. do 17.7.2022

10 Čvc

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 10. 7. DO 17. 7. 2022

NE – 15. neděle v mezidobí 7:45 Za Vladimíra Pytnera, manželku, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci. 9:15 – Za farnost.

PO 7:00 – Za dvoje rodiče, nemocnou osobu, přízeň a duše v očistci 18:00 Meziříčko.  

ÚT – 7:00 – Na úmysl dárce 17:00 – Modlitby matek mladší skupina – 19:00 – Jersín.

ST – 18:00 – Za Josefa a Růženu Kubišovy, Františka a Věru Kubišovy, celou živou a zemřelou rodinu Kubišovu a Doležalovu. 19:15 – Žehnání řezby sv. Huberta nad Chlumkem, u poutní cesty, na žluté turistické značce. Společný odjezd od fary 19:00.

ČT – 17:00 – Modlitba růžence 17:30 – Modlitby matek starší skupina.

PÁ – 7:00 – Za Jaroslava Haláska, vnuka Zdeňka, Miroslava Pospíšila, živé i zemřelé z rodiny.  
Po mši svaté odchází pěší poutníci do Kostelního Vydří.

SO – Panny Marie Karmelské 19:00 – Za manželku Marii Doležalovu, sestru, bratra, švagra, dvoje rodiče a duše v očistci, na které nikdo nepamatuje.

NE – 16. neděle v mezidobí – 9:15 – Za Annu a Karla Solařovy a rodiny jejich dětí a duše v očistci.

*****

Poděkování všem, kdo jste přispěli do sbírky na bohoslovce. Celkem jste darovali 23 400 Kč.

Měsíční sbírka ve prospěch farnosti bude 24. července.

O čistotu kostela v tomto týdnu pečuje skupina Nová Zhoř a Dědkov.

Pouť do Kostelního Vydří se koná příští týden. Pěší poutníci odchází v pátek po ranní mši svaté. Pokud je to možné přidejte se třeba jen na část trasy. Ostatní konají pouť obvyklým způsobem. Putujeme s modlitbou na rtech i v srdci. Neseme radosti i starosti života, také i druhé, kteří putovat nemohou. Pouť nám připomíná i naši celoživotní putování do nebeského domova.

Poutě v červenci: Neděle 17. 7. v 11 hodin pouť k Panně Marii Karmelské v Otíně, 24. 7. pouť u příležitosti svátku s. Anny v Jersíně. Tento den je také mezinárodním dnem seniorů.

Úpravy terénu kolem kostela. Během měsíce července chceme snížit, popřípadě odstranit vzrostlé okrasné stromy. Tyto stromy zastiňují zeď kostela a brání slunečním paprskům. Kdo má k tomuto záměru nějaké připomínky, kdo může pomoci, přihlaste se. Termín bude včas sdělen.

Nabídka kříže. Na stolku u vchodu do kostela je vystaven kříž. Pokud se vám líbí, pokud chcete kříž někomu darovat, Je možné si ho objednat. Napište se na přiložený papír, popřípadě si kříž objednejte v sakristii.  

Celostátní setkání mládeže v Hradci Králové se uskuteční od 9. do 14. srpna. Bližší informace na plakátě pod věží a u kněze. Mladým velmi doporučuji. Rodiče, povzbuďte k účasti. Tato setkání jsou důležitým krokem při formování života mladých. Dávají možnost zakusit víru spolu s vrstevníky. 

Po odchodu arcibiskupa Jana Graubnera, Olomouckého diecézního biskupa do Prahy, byl dočasným vedením arcidiecéze pověřen dosavadní pomocný biskup a generální vikář Josef Nuzík.

Modlitba na prázdniny: Dobrý Bože, daroval jsi mi čas prázdnin a dovolené. Dej mi prožít to, co se na dovolené má: dopřát si věci, které si jinak ve všedním životě zakazuji, abych si jednoduše dovolil žít a nemyslel pořád jen na užitek. Dej, ať se s vnitřním klidem pustím do toho, co mám právě před sebou tak, abych si toho dokázal užít všemi smysly. Prázdniny mi nabízejí oslavu života, který jsi  mi dal. V tomto slavení života jsem prost všech povinností, které na mě jinak často tíživě doléhají. Dej, ať tyto dny dovolené prožiji jako skutečné zotavení, abych z nich dokázal načerpat novou sílu, o kterou jsem poslední dobou přišel, abych se mohl odpočinutý vrátit ke svým běžným povinnostem. Požehnej čas prázdnin, abych v něm mohl prožít právě to, co mě znovu přivede k životu, aby všechna prázdninová setkání přinesla ovoce a abych se dokázal radovat z krásy tvého stvoření.