aktuality od 28.3. do 4.4.2021

27 Bře

Svatý týden

Neděle – 28. 3. 2021 – Květná neděle – 7:45 – Za Jaroslava Kadlece, živou a zemřelou rodinu Kadlecovu, Večeřovu a duše v očistci 9:15 – za farnost 14:00 Modlitba Křížové cesty 18:00 – za obrácení, pokoj v rodinách a úmysl dárce.

Pondělí – 7:00 – Za živou a zemřelou rodinu Kukučkovu 

Úterý  – 7:00 – Za všechny zemřelé zdravotníky

Středa – 7:00 – Za Františka Padalíka, syna, dceru, švagra, dvoje rodiče, duše v očistci a Boží ochranu pro celou rodinu

Čtvrtek  – Zelený čtvrtek 17:00 – Za kněze – Po mši svaté osobní modlitba v zahradě Getsemanské 

Pátek – Velký pátek – 7:00 – Modlitba církve 15:00 – Velkopáteční obřady

Sobota 7:00 – Modlitba církve 21:00 – Velikonoční vigilie – Za Karla a Davida Pacalovy, celý rod a duše v očistci

Neděle – 4. 4. 2021 – Hod Boží velikonoční – 7:45 Za rodinu Blažkovu, Čermákovu, Marii a Jaroslava Pikovy, Necidovy a Bertu Dujčíkovu 9:15 – za farnost 14:00 Te Deum a svátostné požehnání 18:00 – Na poděkování Pánu Bohu a za všechny dobrodince

Další informace

Sbírky o velikonočních svátcích jsou ve prospěch farnost, především na výmalbu kostela a vše, co s tím souvisí.

Poděkování všem, kdo finančně přispíváte, ať převodem z účtu na účet nebo dary v hotovosti. V tomto čase, kdy je omezen finanční příjem, díky vládnímu omezení, to má velký význam. Některé platby lze omezit, jiné musí i nadále proběhnout. Navíc také shromažďujeme peníze na výmalbu chrámu      

Bohoslužby ve Svatém týdnu

Slavení obřadů svatého týdne bude s omezeným počtem. Proto je nutné se na jednotlivé dny napsat. Vyberte si, prosím, jeden den kdy se obřadů účastníte. V ostatní dny dejte příležitost dalším. Do archů sloužících k přihlášení k účasti na bohoslužbě využívejte všechny příležitosti – tedy i nedělní večerní. Prosím, pokud se chcete zapsat a je již bohoslužba obsazená, je třeba zvolit bohoslužbu jinou! Není možné se přidat s tím, že to půjde, nebo že jsme byli zvyklí chodit na tuto mši svatou. Pokud chcete jít na mši svatou i další den, je možné se dopsat, ale nejdříve den před. Děkuji také, že využíváte možnost telefonického přihlášení. Pořád žijeme v čase výjimečném. Děkuji, že to respektujete a tak mi pomáháte.   

Využívejte příležitost k přijetí svátosti smíření zvláště v úterý, kdy zde bude více zpovědníků. V ostatní dny bude možnost jen ve velmi omezené možnosti, vzhledem k tomu, že slavím obřady i v Uhřínově.  

Začátky bohoslužeb budou dle rozpisu. Jednotlivé dny velikonočního Tridua mají ještě své zvláštnosti, týkající se zpravidla lidové zbožnosti.

Na zelený čtvrtek bylo celonoční bdění s Ježíšem v Getsemanské zahradě. Vzhledem k omezení nočního vycházení začne bdění po skončení obřadů, poslední věřící musí přijít do 23:59 hodin. Ráno začne bdění v 5:00 h., v 7:00 bude společná modlitba církve.

Velkopáteční obřady začínají v 15 hodin. Pak je možné setrvat v osobní modlitbě. Při návštěvě Božího hrobu je možné přispět do kasičky na Boží hrob v Jeruzalémě. Kostel se zavírá v 19:00 h.

Bílá sobota, den, kdy Kristus odpočívá v hrobě. Kostel bude otevřený do 16:00 h., Abychom mohli uskutečnit plánované liturgické i osobní modlitby, je třeba, aby v kostele stále někdo byl. Naplánujte si, kdy přijdete a napište se na archy na kamnech v boční lodi! 

Velikonoční vigilie začíná ve 21:00 h. Přineste si svíce k obnově slibu.

Na obřady a mše svaté od čtvrtka do neděle je třeba se zapsat na archy! Je mi líto, že se asi na všechny nedostane. Počty ovšem nepřekračujte.

Papež František doporučuje, aby ti, kteří se nebudou moci zúčastnit bohoslužeb v kostele, účastnili se mše s diecézním biskupem. Na YouTube kanálu „Katedrála Petrov. /ČT – 17:30, Pá – 15:00, So 20:30, Ne 10:30/

Připomínám: v sobotu začíná sčítání lidu, vyplňte i kolonku vyznání! Také připomínám, úklid kostela, který by byl ve středu, zajišťuje Měřín 1.