aktuality od 31.4. do 7.4.2019

2 Dub

4. postní neděle                                                       31. 3. 2019

Úmysly mše svatých:

Ne: 7:45 – Za Františka Padalíka, syna, dceru, sestru, švagra, 2 rodiče, Boží ochranu a duše v očistci 9:15 – za farnost 14:00 – Křížová cesta.

PO:  7:00 – Za Vratislavu Suchoňovu a rodiče Koutných.

ÚT: – 7:00 – Za rodiče Peksovy, P. Františka Peksu, Jiřího Havlíčka, Antonína Zemana, živé a zemřelé příbuzné. 17:00 – Pavlínov

STŘ: – 17:30 Modlitba křížové cesty 18:00 – Za Richarda Čermáka, rodiče a bratra.

ČT: – 7:00 – Za Marii Růžičkovu, manžela a rodiče.

Pá: –  17:00 příležitost k přijetí svátosti smíření, adorace  18:00 – Za Jarmilu a Josefa Čermákovy, syna Miroslava, živou a zemřelou rodinu. Po skončení je Křížová cesta z kostela na hřbitov.

SO:- 7:00 – Za Františka Klímu, 2 rodiče, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci.

Ne: 7:45 – za farnost 9:15 – Za Boženu a Jaroslava Kourkovy, za ochranu pro celou rodinu a za farníky. 14:00 – Křížová cesta.  

Informace pro farnost Měřín

O čistotu kostela pečuje Pavlínov 1, následuje Pavlínov 2.

Včera začala v naší farnosti příprava k přijetí svátosti biřmování. V životě farnost je to důležitý krok, který se týká celé farnosti. Kromě mladých se připravují také dospělí. Zapojte se prosím do této přípravy svojí modlitbou.

V pátek po mši svaté bude křížová cesta z kostela ke třem křížům na hřbitově. Obětujme toto modlitbu na obnovu celé naší farnosti a všechny lidi ve farnosti.

Křížová cesta děkanství na Dědkovskou horu bude příští neděli v 15 hodin od kaple v Dědkově. Přijměte pozvání. V kostele bude křížová cesta ve 14 hodin.

Ve čtvrtek 11. dubna v 18 hodin bude v Měříně Pouť Nového Jeruzaléma. Počítejme prosím s tím a připravme pro poutníky malé občerstvení. Kdo můžeme udělat koláče nebo je zajistit, nachystat nápoje, přihlaste se. Doporučujeme i přistoupit ke svátosti smíření, bude zde více zpovědníků.

Svátost smíření v Měříně bude v úterý ve Svatém týdnu od 13:00 do 17:00 hodin. Přijďte, prosím, co nejvíce. Nenechávejte svátost smíření na poslední chvíli ve Velkém Meziříčí.

Otec biskup Vojtěch zve mladé lidi na setkání do Brna, v sobotu před květnou nedělí. Květná neděle se Světový den mládeže. V programu nechybí zájmové skupiny, přednášky, modlitba, mše svatá. Přijďte společně prožívat víru v Boha. Přihlaste se kvůli autobusu.

Poutní zájezd k Božímu milosrdenství do Krakova bude
1. – 3. 7. 2019. prosím, přihlaste se kvůli objednávce noclehů.