aktuality od 3.3 do 10.3. 2019

2 Bře
  1. neděle v mezidobí                                  3. 3. 2019

 

Úmysly mše svatých:

Ne: 7:45 – za farnost 9:15 – Za rodinu Necidovu, Lázničkovu, Bertu Dujčíkovu a duše v očistci.

PO:  7:00 – Za živé a zemřelé z rodiny 15:00 – Pohřeb pana Zdeňka Hartmana.

ÚT: – 7:00 – Za Jaroslava Haláska, vnuka Zdeňka, 2 rodiče, živou a zemřelou rodinu 17:00 – Pavlínov.

ST: – Popeleční středa – den přísného půstu 7:00 – Za Boží požehnání do postní doby 18:00 – Za rodiče Čermákovy, Necidovy, Blažkovy, Jaroslava a Marii Paikovy a Bertu Dujčíkovu..

ČT: – 7:00 – Za rodiče Čadovy, Sekničkovy, syny, vnuky, zetě, za zemřelou přízeň a Boží požehnání pro celou rodinu.

Pá: – 17:30 – Modlitba Křížové cesty – 18:00 –  Za živou a zemřelou rodinu Necidovu, Řezníčkovu, Chlubnovu, Indrovu, Kostkovu a Jindřichovu.

SO:- 7:00 – Za rodiče Maršálkovy, Ekslerovy, Smejkalovy a duše v očistci.

Ne: 7:45 – za farnost 9:15 – Za rodiče Mrázovy, Jana Peterku, celou rodinu Mrázovu, Hladíkovu a Dohnalovu. 13:45 – Zamyšlení v rámci postní duchovní obnovy 14:30 – Křížová cesta.

Informace pro farnost Měřín

O čistotu kostela pečuje Geršov a Pustina, následuje Blízkov.

Restaurování fresek v kapli Panny Marie bylo zařazeno do ankety Zlatá Jeřabina kraje Vysočina. Anketa Zlatá Jeřabina sleduje péči o kulturní dědictví. První tři opravené památky – podle hlasování – budou odměněny. Prosím farníky a všechny, kterým se oprava fresek líbí, ať se zapojí do hlasování. Bližší informace na samostatném lístku nebo na internetových stránkách farnosti. Hlasování probíhá v měsíci březnu. Děkuji.

Postní doba

je příležitostí k obnovení chápání křesťanbského života jako velkého putování do Otcova domu. Prorok Joel nás vybízí: „Navraťte se ke svému Bohu, neboť je milostivý a plný slitování, shovívavý a nejvýš milosrdný. Jímá ho lítost nad každým zlem.“ /Joel 2,13/  V postní době má člověk pracovat na proměně a obnově svého života, aby mohl žít opět jako křesťan. Má obnovit vztahy s Bohem, s druhými, odpočinout si a vrátit se k tomu, co činí život křesťana křesťanským. nemělo by jít pouze o lidské úsilí, neboť postní doba je časem milosti.

Ptejme se tedy: je naše životní cesta správná a naše jednání dobré? Odpověď hledejme u Boha, ne u lidského dojmu. Postní doba je časem velké lásky k Bohu i všemu, co Bohu patří.

Je to opravdu nedůležité, dokonce nemožné udělat si čas a být častěji na mši svaté, přijít na společnou modlitbu křížové cesty, účastnit se duchovní obnovy? Postní doba je nesena Písmem, kde se píše: „Ptej se Boha, která cesta je ta pravá a po ní se vydej“.

Popeleční cesta je dnem přísného půstu. Každý pátek je postním dnem. Smysl to má jen tehdy, pokud je půst z lásky