aktuality od 5.11. do 12.11.2017

5 Lis

31. neděle v mezidobí                              5. 11. 2017

 

Úmysly mše svatých:

NE: 9:15 – Za rodiče Havlíčkovy, Smejkalovy a duše v očistci 11:00 – Za farnost.

PO: – 7:00 – Na poděkování Pánu Boha za přijatá dobrodiní s prosbou o Další Boží pomoc a ochranu pro celou rodinu/ Za rodiče Fialovy, Hladíkovy, syna Vladimíra a celou přízeň.

ÚT: – 7:00 – Za Hedviku a Stanislava Plašilovy, živou a zemřelou rodinu 17:00 Pavlínov.

Stř: – 18:00 – Za Ludmilu Zemanovu, rodiče a celou rodinu Zemanovu/ Za rodiče Hálovy, zemřelého syna Petra, snachu Marii a pronásledované křesťany.

ČT: – Svátek posvěcení Lateránské baziliky 7:00 – Za Josefa Zachu a rodiče.

Pá: – Sv. Lva Velikého, papeže a učitele církve 18:00 – Za živou a zemřelou rodinu Necidovu, Chlubnovu, Řezníčkovu, Indrovu, Jindřichovu, Kostkovu a duše v oč./Na daný úmysl.

SO: – Sv. Martina  Tourského, biskupa 7:00 – Za Josefa Jakubce, 2 rodiče a přízeň/ Na poděkování za 45 let společného života s prosbou o další pomoc a zdraví 11:00 – Na poděkování Pánu Bohu za všechny dary a milosti.

NE: 9:15 – Za Bohumilu a Antonína Bradáčovy, rodiče Syslovy, Bradáčovy a duše v očistci 11:00 – Za farnost.

 

Oznámení pro farnost Měřín

Děkuji za dary pro farnost v celkové částce 4 000 Kč.

Děkuji, že jste přijali pozvání k charitativní akci, v podobě získávání plnomocných odpustků, určených pro duše v očistci. (charitativní znamená projevit lásku) Odpustkem se promíjí časné tresty za hříchy. Odpustky pro duše v očistci může získat člověk, který s láskou a důvěrou v Boží milosrdenství koná skutky stanovené církví a dovolává se zásluh Ježíše Krista. . Děkuji, že jste mnozí pozvání přijali.

Fotografie z pohřbu o. Františka je možné vyzvednout v sakristii.

Video z pohřbu otce Františka a video z biřmování je možné objednat během čtrnácti dnů. Objednávkové listy jsou na obvyklém místě.

K Adventní době, již tradičně, patří předvánoční Jarmark. Uskuteční se po bohoslužbách před kostelem na 3. adventní neděli. Výtěžek z prodaných výrobků je adresován na pomoc nemocným dětem v naší republice, ale i v chudých zemích světa. Kdo by se chtěl z občanů nějakým výrobkem nabídnutým k prodeji zapojit do této formy pomoci, dejte o sobě vědět. Ke společné výrobě různých věcí zveme děti i rodiče na sobotu 11. 11. od 14:00 h. na faře.

Kalendáře na rok 2018 lze zakoupit v sakristii.

V sobotu 20. ledna se uskuteční ples. První společná domluva bude 19. 11. v 18 hodin. Prosím ochotné farníky o zapojení se do této akce.  

Křesťanské vzdělávání – první setkání 22. 11. 2017 po večerní mši svaté. Tématem letošního setkávání bude modlitba v životě křesťana.

Vaši pozornosti doporučujeme lístky pojednávající o Halouwen