aktuality od 30.7. do 6.8.2017

30 Čvc

17. neděle v mezidobí                                30. 7. 2017

NE- 9:15 Za farnost/ 11:00 – Za Marii a Hynka Bláhovy a rodiče/ Za manžela Ladislava Nožičku, oboje rodiče a živou rodinu.

PO: – Památka sv. Ignáce, kněze – 7:00 – Na daný úmysl/ Za Bohuslava Zachu, dvoje rodiče, 3 syny, Boží ochranu a požehnání pro celou rodinu.

ÚT: Památka sv. Alfonsa, biskupa a učitele církve – 7:00 – Za Jana Rosola, 2 rodiče a Antonína Boháčka 19:00 –Pavlínov.

ST: 18:00 – Za rodiče Požárovy, zetě a dceru, za rodiče Dobrovolných, dceru, Boží ochranu pro rodinu/ Za rodinu Melkovu a Blažkovu.

ČT: – 7:00 – Za rodiče Kubišovy, syna Josefa, rodiče Padalíkovy a duše v očistci.

PÁ: – Památka sv. Jana Marie Vianneye – Prvná pátek v měsíci 17:00 – Výstav Nejsvětější svátosti, adorace, příležitost ke svátosti smíření – 18:00 – Na poděkování za přijatá dobrodiní/ Za Annu Dorůžkovu, manžela a syna.

SO: První sobota v měsíci – 7:00 – Za rodinu Moravovu/Za Karla Matějíčka, manželku, zetě Františka a celý rod 11:00 Za novomanžele 14:00 – Setkání rodáků v Černé.

NE: – 9:15 Za farnost/ 11:00 – Za zdraví rodiny/ Za rodiče Škodovy, Vyskočilovy, Simonidesovy a Boží ochranu pro celou rodinu.

 

Oznámení pro farnost Měřín

Novokněz Ladislav Bublán již nastoupil na místo, kam ho poslal otec biskup – tedy do Znojma. Provázejme ho i ostatní kněze svými modlitbami. Život a působení kněze, mimo jiné, závisí také na modlitbách věřících.

Poděkování všem, kdo zajišťovali zdárný průběh farních táborů. Nemyslím jen na vedoucí, kteří věnovali svůj čas i schopnosti, ale také vás, kdo jste se modlili nebo pomáhali jiným způsobem.

Poděkování všem, kdo jste minulou neděli přispěli do sbírky. Darovali jste 21 970 Kč. Z toho 16 130 Kč zde v Měříně a 3 840 Kč sbírka při poutní mši svaté v Jersíně 2000 dar farníků z Jersína. Poděkování také za další dary v celkové výši 57 000 Kč.

Fotografie z kněžského svěcení, přivítání novokněze ve farnosti i primice jsou v kapli u zpovědnic. Objednat fotografie je možné do příští neděle. Objednat je možné i DVD. cena fotografie 15 Kč/kus, DVD 100 Kč/kus.

Ministranti dorůstají, potřebujeme nové oblečení. Můžeme je zakoupit nebo ušít. Prosím, přihlaste se, kdo můžete pomoci s druhou možností. Již dnes děkuji.

Jev, který můžeme pozorovat v našem kostele, lze nazvat praktické křesťanství. Název odvozuji od toho, že se jedná jistě o praktickou věc, ale nevím, zda je i estetická. Mám na mysli podušky v lavicích, různých tvarů, velikosti i zabarvení. Kromě jednoho případu neznám ani důvod umístění podušky v kostelní lavici. Prosím tedy o přezkoumání rozhodnutí umístit tuto věc v kostele. Děkuji.

Úklid kostela zajišťuje Meziříčko, následuje Milíkov