aktuality od 11.12 do 18.12.2016

15 Pro

 Třetí adventní neděle                                       11. 12. 2016

Úmysly mše svaté:
NE:
7:45 – Za Vladimíra Krejčího a rodiče/ Za rodiče Čadovy, Sekničkovy, syny, vnuky,  zetě a duše v očistci 11:00 – Za farnost.
PO: – 7:00 – Za Pavla Skuřoka, manželku, živou a zemřelou rodinu/ Za Antonína Tůmu, manželku, celou živou a zemřelou rodinu a duše v očistci.
ÚT: – Památka sv. Lucie, panny a mučednice – 7:00 – Za rodiče Pivoňkovy, živou a zemřelou rodinu 17:30 – Meziříčko. 
ST: – Památka sv. Jana od Kříže, kněze a učitele církve – 16:30 Černá 18:00 – Za Ludvíka Vidláka, manželku a Annu Vidlákovu/ Za Josefa a Jaroslavu Doležalovy a celou přízeň.
ČT: – 7:00 – Za rodiče Novotných a Rozmarinovy.
PÁ: – 17:00 – Za Josefa Vávru, rodiče Vávrovy, Dohnalovy a Dufkovy/ Za nemocnou osobu.
SO: – 6:30 – Za Stanislava a Jaroslava Simandlovy, rodinu Simandlovu, Cejnkovu a švagra Bedřichy/ Za rodinu Řezníčkovu, živou a zemřelou rodinu, přízeň a duše v oč.
NE: – 9:15 – Za Marii a Karla Pokorných, za Anežku a Oldřicha Kratochvílovy a rodinu Krejčovu/ Za Karolínu a Elišku Fialovy a duše v očistci. 11:00 – za farnost

 

Oznámení pro farnost Měřín

Poděkování těm, kdo jste připravili předvánoční výtvarné dílny i vám, kteří jste tvořili. Konečná částka se ještě tvoří, neboť některé výrobky si můžete ještě zakoupit. Najdete je na stolku v kostele.

Poděkování patří všem, kdo umožnili návštěvu sv. Mikuláše v naší farnosti, a tak přispěli k uchování památky na tohoto světce.

Bohoslužby ve vesnicích jsou v tomto týdnu takto: úterý v 17:30 hod. Meziříčko, středa 16:30 hod. Černá.

Začátky bohoslužeb v neděli a o vánočních svátcích budou takto: 9:15 hod. a 11:00 hod. Děkuji všem za pochopení, modlitby i nabídnutou pomoc.

Úklid kostela zajišťuje Pavlínov 2, následuje Měřín1.

Pravidelná měsíční sbírka pro farnost bude příští neděli. Také sbírky při všech bohoslužbách o vánočních svátcích, jsou věnované na stejný účel.

Prosím, nahlaste nemocné, kteří si přejí návštěvu kněze před vánočními svátky.

Otevřený kostel v době vánočních svátků je již samozřejmostí. Kostel navštíví velké množství lidí. Prosím ochotníky o službu v kostele v tomto čase. Nahlaste se, aby kostel nemusel zůstat uzamčený. Děkuji těm, kdo se již nahlásili.

Příležitost k přijetí svátosti smíření před vánočními svátky bude v úterý 20. 12. od 13:00 do 17:00 hod. Prosím, počítejte nejvíce s tímto termínem, neboť zde bude více kněží. Prosím, nenechávejte si přijetí tak důležité svátosti na poslední chvíli. Protože je tak důležitá, zařaďme si ji včas do svých plánů.

Lístky na vánoční koncert Moravanky jsou již v předprodeji.