aktuality od 2.10 do 9.10. 2016

2 Říj

 27. neděle v mezidobí                                   2. 10. 2016

Myšlenka – Apoštolové prosili Pána: „Dej nám více víry!“ Pán řekl: „Kdybyste měli víru jako hořčičné zrnko a řekli této moruši: ‘Vyrvi se i s kořeny a přesaď se do moře!’, poslechla by vás. Přidáme se k apoštolům?

Úmysly mše svaté:
NE:
– 7:45 – Za živou a zemřelou rodinu Pužovu/ Za zemřelou rodinu Požárovu, Svobodovu a Zemanovu a živou rodinu 11:00 –  Za farnost.
PO: – 7:00 – Za rodiče Jurkovy a dceru, rodiče Pažourkovy, za MUDr Jiřího Fabíka a syna/ Za živou a zemřelou rodinu Motyčkovu, Kubišovu a Karla Zadražila 15:00 pohřeb pana Milana Pelíška z Pavlínova.
ÚT: – sv. Františka z Assisi – 7:00 – Za zemřelého Františka Jašu a celou živou a zemřelou přízeň
ST: – 18:00 – Za Věru a Josefa Dohnalovy, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci/ Za živé a zemřelé příbuzné Čt: – 7:00 – Za Libora Krčála a 2 rodiče
PÁ: – Panny Marie Růžencové, první pátek v měsíci – 17:00 – Výstav Nejsvětější svátosti, adorace, příležitost ke sv. smíření po celou hodinu  18:00 – Za živou a zemřelou rodinu a Boží požehnání/ Za obrácení
SO: – Setkání členů živého růžence – 8:00 – Společná modlitba svatého růžence 8:30 – Za živé i zemřelé členy živého růžence z naší farnosti/ Za zdárný průběh a výsledek operace 14:00 – Na poděkování Pánu Bohu u příležitosti životního jubilea, s prosbou o Boží požehnání pro celou rodinu.
NE: – 7:45 – Za rodinu Lázničkovu, Necidovu, Bertu Dujčíkovu a duše v očistci/ Za rodiče Fialovy, syna a snachu 11:00 –  Za farnost.

Oznámení pro farnost Měřín

Do sbírky na diecézi a podporu pastoračních aktivit jste darovali 18 570 Kč. Při sbírce v Měříně 13 570 Kč a 5000 Kč činila sbírka na pouti v Blízkově.
Poděkování za dary pro farnost 2000 Kč

Pastorační aktivity, co je to? Chceme na sebe vzít starost o šíření Božího království. Říkám chceme, protože tento souhlas, toto rozhodnutí je nutné. Proč chceme? Především proto, že nás tím, již na křtu pověřil Pán Ježíš. Také proto, že jsme ve vlastním životě zakusili Boží lásku a chceme se o ni podělit. Starost o šíření Božího království a vlastní šíření, pod vedením Ducha svatého, má více podob. Především je to naším životem s Kristem a podle Krista. Pak jsou zde aktivity, které vytváří jiní. Může to být činnost Radia Proglas, televize Noe, Charita, domácí hospice, školství, činnost s dětmi, mládeží, zpravidla pod vedením biskupů a kněží. Tyto a další aktivity vytváří jiní, ale my je podporujeme modlitbou, obětí i finančně. K šíření Božího království patří také podpora hlasatelů, a to zase různým způsobem, již výše vyjmenovaným. Důvod, proč přispíváme, spočívá v základu: Hlásání Božího království. Jak jsme šířili nebo pomáhali šířit Boží království, bude jedna z otázek, na kterou se bude Ježíš ptát.

Děkuji všem, kteří šíříte nebo pomáháte šířit Boží království. Děkuji za vaše modlitby, oběti, nabídnuté síly i finanční dary. Kéž vás sám Pán odmění.

Úklid kostela zajišťuje Měřín 3, následuje Měřín 4. Děkuji všem, kdo jste se rozhodli pečovat o Boží dům.

Fotky a video z jáhenského svěcení jsou pro objednané k vyzvednutí v sakristii.

Setkání seniorů – již tradiční – bude 4. října od 8:30 na faře.

Setkání členů živého růžence je v sobotu 8. 10. v 8 hodin v kostele.