aktuality od 4.9. do 11.9.2016

3 Zář

 23. neděle v mezidobí                                          4. 9. 2016

Myšlenka – „Nauč nás počítat naše dny, ať dojdeme k moudrosti srdce.“ Dokázat počítat své dny, je něco, jako očekávat Pána, počítat s koncem svého života, počítat s tím, že jednou budeme vydávat účty ze svého života. Není to Bůh, který „nám to spočítá“, ale my budeme vydávat účty.  

Úmysly mše svaté:

NE: – 7:45 –.Za farnost/ Za Karla Matějíčka, manželku a celou zemřelou rodinu a zetě Františka 11:00 – Za rodiče Kolouchovy, syna a snachu.
PO: – sv. Matky Terezy – 7:00 – Za Jaroslava Simandla, Štěpánku Čadovu, manžela Stanislava Simandla, 2 rodiče duše v očistci/Za Josefa a Marii Smejkalovy a za živé i zemřelé příbuzné.
ÚT: – 7:00 – Za Jiřího Klímu a rodiče, za Čermákovy, 2 dcery a duše v očistci/Na úmysl dárce – 18:00 – Pavlínov.
ST: – Sv. Melichara Grodeckého  – 18:00 – Za Marii Paikovu, rodiče Čermákovy, Necidovy a Bertu Dujčíkovu/ Za Andělu Hyanovu a celou rodinu.
Čt: Svátek Narození Panny Marie – 18:00 – Za rodiče Rosolovy, syna Jana a ctih. sestru Milenu/Na úmysl dárce.
PÁ:Sv. Petra Klavera – 18:00 – Za Miroslavu Novákovu, otce, rodinu Karáskovu, Stanislava, Marii, Jiřího Wasserbauerovy, Stanislavu Böhmovu a duše v očistci/ Za Josefa Svobodu a celou rodinu.
SO: – Bl. Karla Spinoly – 7:00 – Za živou a zemřelou rodinu Řezníčkovu, přízeň a duše v očistci/ Za smír a víru v rodině a všechny přátele a dobrodince.
NE: – 7:45 – Za farnost/ Za Marii Doležalovu a celou rodinu 11:00 – Za Marii a Hynka Blahovy a jejich rodinu.

Oznámení pro farnost Měřín

Dnes v 18 hodin je v kostele modlitba chval. Zveme!

Poděkování směřuji k vám, kteří jste přišli na brigádu na zahradu i na zídku u fary. Děkuji i vám, kteří jste k rozhodnutí povzbuzovali.

Modlitby matek začínají od této neděle v 18 hodin.

Poutní zájezd do Žarošic se sochou Panny Marie a družičkami bude 10. 9. Odjezd autobusu v 13:15 od fary.

Poutní odpolední zájezd našeho děkanství, v rámci Roku milosrdenství do Kostelního Vydří bude 17. 9. odpoledne. Prosím, přihlaste se, abychom mohli objednat autobus.

Úklid kostela: V Pavlínově vznikla odpolední skupina a další se utváří v Měříně. Z důvodu menšího počtu některých skupinek je možné spojit i dvě obce dohromady. Pokud se proto rozhodnete, sdělte mi to.

Svatořečení Matky Terezy je dnes v Římě. I v dnešní době vyrůstají noví světci.

Mše svaté na vesnicích budou převážně v úterý. Před mši svatou bych chtěl navštěvovat nemocné a přinášet Ježíše, který je posilou ve stáří i nemoci. Nemocné nahlaste!

Úklid kostela zajišťuje Pavlínov, následuje Pavlínov 2

Výuka náboženství ve škole začíná od pondělí 12. 9.

Poděkování rodičům a dětem, kteří jste začali nový školní rok mši sv. a svátostí smíření. Veďme děti k pravidelnosti.

Pro připomenutí: Rodiče prosím, aby při organizování různých kroužků pamatovali i na nesmrtelnou duši dětí! Pán Ježíš nám všem říká: „co prospěje člověku, jestliže všechno získá, ale ztratí svoji duši? V novém roce budou opět mše sv. určené pro děti, náboženská výuka a snad i výchova ve škole. Kdo bude rozhodovat? Nezletilé dítě nebo odpovědní rodiče?